FTC: ő lehet az új Nagy Ádám? Ki akar emelkedni, Lisztes dicséri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.02. 14:51
null
Csernik Kornélnak Thomas Doll is lehetőséget adott (Fotó: fradi.hu)
Lisztes Krisztián ma ünnepli a 40. születésnapját, és mint beszámoltunk róla, a nagy napról a Werder Bremen is megemlékezett. A fradi.hu ez alkalomból hosszabb interjút készített vele, amelyben az is szóba került, ki lehet a következő Nagy Ádám, aki fiatal kora ellenére is be tud épülni a Ferencváros felnőttcsapatába.

Az interjú készítője felvetette Csernik Kornél nevét, akiről így vélekedett Lisztes:

„Egy éve került a Fradihoz, korábban a Kelen SC-ben futballozott, ahol az édesapja edzőként dolgozott. Felnőttbajnokságban szerepelt, és ez a javára szolgált: gyorsan gondolkodik, a termetéhez képest bátran, jól használja a testét a párharcokban. Thomaséknak az tetszett meg Kornélban, hogy bátran próbál kiemelkedni a csapatból. Nem csak úgy »elvan«, hanem a legjobb akar lenni. Nagyon sok fiatalt láttam az első csapatban korábban, aki megelégszik azzal, hogy játszik, csak az egyszerűt, a »tutit« passzolja, de ezzel nem lehet kiemelkedni. Németországban is az van a fiatalokban, hogy neked kell a legjobbnak lenned.”

Csernik Kornél (akinek szintén ma van a születésnapja, éppen ezen a napon töltötte be a 18. életévét) az ősszel a BLSZ II. osztályában szereplő Kelennél játszott, 15 meccsen 13 gólt szerzett. Külön érdekesség, hogy Nagy Ádámhoz hasonlóan ő is futsalozott, az ősszel az NB II Nyugati csoportjában 10 találkozón 11 találatig jutott.

A tavasszal már a Fradi U19-es együttesénél futballozott, a nyári felkészülési időszakban pedig a felnőtteknél is bevetette Thomas Doll: a Szekszárd ellen a második félidőt játszotta végig, a Cigánd ellen csereként beállva gólt szerzett, a Vozsdovac ellen pedig már a kezdőcsapat tagja volt.

„Az a célunk, hogy minden esztendőben egy, Nagy Ádámhoz hasonlítható játékos kikerüljön az utánpótlásból – folytatta Lisztes. – Persze garantálni nem lehet, hogy minden évben lesz ilyen labdarúgó, de az utánpótlás sikerét mindenképpen ez adja. Van két-három egészen kiemelkedő futballista, akinek ha a fejlődése töretlen marad, akkor befuthatja azt az utat, amit Ádám is.”

„Ott van például a fiatal kapus, Varga Ádám is, aki már fél éve a felnőttek között készül. Vagy Lakatos István, Nyéki Márk, Csernik Kornél. Nagyon jó, hogy Thomas Dollék megadják az esélyt a fiataloknak. Persze Theo Schneiderrel hallgatnak is egymásra, de emellett sokat »veszekednek« is arról, ki elég jó játékos ahhoz, hogy megkapja az esélyt. A fiataloknak pedig óriási élmény Gera Zolival vagy Hajnal Tomival edzeni.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik