FTC: Nem lehet elvárás a BL-csoportkör – Thomas Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.14. 18:20
A Ferencváros labdarúgó-csapata az albán FK Partizani elleni, idegenben 1–1-re végződő szerdai BL-selejtező után csütörtök délután már Budapesten tartott sajtóbeszélgetést. Thomas Doll vezetőedző, aki többek között a Nemzeti Sport Online kérdéseire is válaszolt, számos témát érintett. A BL mellett beszélt a csapat előtt álló következő szezonról, az új igazolásokról, Nagy Ádámról és Böde Dánielről is.

AZ FK PARTIZANI ELLENI MÉRKŐZÉSRŐL...AZ FK PARTIZANI ELLENI MÉRKŐZÉSRŐL...

„Sokat tanulhatunk ebből a találkozóból. Az eredménnyel és a csapat hozzáállásával elégedett vagyok. Az első félidőben voltak problémáink. A mérkőzés elején indításokkal próbálkoztunk, ami nem a mi játékunk. A második félidőben azonban váltani tudtunk, az már sokkal jobban hasonlított arra, amit játszani szeretnénk. Hazai pályán jóval támadóbb szellemben kell futballoznunk, de minden esélyünk megvan a továbbjutásra" – nyilatkozta Thomas Doll az FK Partizani vendégeként elért 1–1-es döntetlen kapcsán.

BÖDE DÁNIELRŐL ÉS AZ ÚJ JÁTÉKOSOKRÓL...

Annak, hogy Böde Dániel nem volt a kezdőcsapat tagja, több oka is van – válaszolta a Nemzeti Sport Online kérdésére a vezetőedző. – Dani nem csinálta végig a felkészülést, miközben érkezett egy új csatár hozzánk, de taktikai oka is volt ennek, mert szerettünk volna minél több kontratámadást vezetni. Ugyanakkor nincs jelentősége annak, hogy most Böde nem volt a kezdőcsapat tagja. Hosszú szezon elé nézünk, be kell osztani a csapat erejét, és nem az a lényeg, hogy adott meccsen ki lövi a gólt. Sok értékes játékosunk van. Böde csereként beállva csodálatos gólt lőtt, ismét nagy segítségére volt a csapatnak, de most ő lőtt gólt, legközelebb pedig Marco Djuricin fog.”

Thomas Doll kérdésünkre az új játékosok teljesítményére külön is kitért.

Lovrencsics Gergő minden megmozdulásán látszik, hogy nagyon akar, nagyon motivált. Nagy segítségünkre lesz hosszú távon, de még időre van szüksége, ahhoz, hogy beépüljön a játékrendszerünkbe. Djuricin többet edzett velünk a nyáron, mint, mondjuk, Böde, ezért is kezdett, egyedüli csatárként nagyon nehéz dolga volt, de jól mozgott” – fogalmazott a szakember, aki azt is elmondta, hogy a szerdán csak a cserék közé nevezett Oliver Hüsing szombaton, a Haladás ellen mutatkozhat be tétmeccsen a Ferencvárosban.

A BL-RŐL, A REÁLIS CÉLKITŰZÉSRŐL…

Thomas Dolltól azt is megkérdeztük, mi lehet a Ferencváros reális célja a Bajnokok Ligájában.

Nagyon nehéz megmondani, hogy mi lehet a reális cél, mert nagyon sok jó csapat szerepel a sorozatban, és sok múlik azon is, hogy szerencsések vagyunk-e a sorsolásnál. Nem lenne igazságos a csapattal szemben, ha elvárnánk, hogy a BL főtáblájára jusson. Ez nem lehet elvárás, mi nem vagyunk a Barcelona vagy a Real Madrid. Mi mindig csak a következő lépésben gondolkodhatunk. Itt van például a tiranai mérkőzés. Erősebb, jobb csapatunk van, mint a Partizaninak, és ezt a visszavágón be is fogjuk bizonyítani, de láthattuk, hogy mennyire nehéz dolgunk volt. Ráadásul ez nagyon hosszú sorozat, hiszen a főtábláig még két párharcot meg kellene nyernünk. Ezért nem érdemes a jövő heti meccsnél tovább gondolkodni, most az a fontos, hogy jussunk tovább a Partizanival szemben.”

A JELENLEGI KERETRŐL ÉS NAGY ÁDÁMRÓL...

„A szezon elején azt nem jelenthetjük ki, hogy jelenlegi állapotában jobb lenne a Ferencváros, mint amilyen az előző szezonban volt, de azt elmondhatjuk, hogy a variációs lehetőségeink nőttek a nyári változásoknak köszönhetően. Sokkal jobb a helyzet, mint például tavaly ilyenkor, amikor csak két belső védővel számolhattam Michal Nalepa és Leandro személyében. Jobbhátvéd posztra, Emir Dilaver mellé azonban még szükség lenne egy játékosra, mert szeretnénk, ha minden pozícióban legalább két játékos állna rendelkezésünkre, és az ő pótlásaként jelenleg csak kényszer megoldások jöhetnek szóba jobbhátvéd poszton. Ezen kívül támadó középpályásra lehet még szükségünk” – fogalmazott Doll, aki a már említett Hüsing személyében a védelmet, míg Lovrencsics és Djuricin révén már a támadósort is erősíteni tudta. Miközben a támadók közül csak Roland Lamah távozott a nyáron a csapattól.

A középpályáról pedig Nagy Ádám, akinek a szerződtetését éppen csütörtökön jelentette be az olasz élvonalbeli Bologna.

Boldogok lehetünk, hogy Nagy Ádám a második csapatunkból kikerülve előbb bizonyított a Ferencvárosban, majd részt vehetett az Európa-bajnokságon és számos magasan jegyzett klub is érdeklődött iránta. Büszkék lehetünk, hogy mindezt tőlünk indulva érte el. A pótlására megvannak a játékosaink, Gera Zoltán, Pintér Ádám és Gyömbér Gábor is tud az ő pozíciójában játszani” – nyilatkozta az FTC vezetőedzője.

Doll a kerettel kapcsolatban még elmondta, hogy Hajnal Tamás jelenleg sérült, rá néhány hétig még nem számíthat, viszont kisebb problémája után újra egészséges a német támadó középpályás, Florian Trinks, aki télen érkezett a csapathoz, és fokozatosan egyre jobban beépül az együttesbe.

A HALADÁS ELLENI SZOMBATI BAJNOKIRÓL, AZ ÚJ SZEZONRÓL, AZ EB-RŐL…

„Örülök, hogy szombaton máris itt a következő mérkőzés, és az is jó, hazai pályán játszunk, a BL-selejtező után nem kell ismét utaznunk. A Haladás kezdeményező, a futballt játszani akaró csapat, nagyszerű kapussal a soraiban, de nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Az új idény sem lesz könnyebb, mint az előző. A sportban ugyanis nem az számít, hogy mit értél el legutóbb, hiába nyertünk bajnokságot és Magyar Kupát, csak az számít, hogy most mennyit dolgozunk és hogyan teljesítünk. Abból nem lehet megélni, hogy mi vagyunk a Ferencváros. Úgy gondolom, hogy az új szezonban is a DVSC, a Videoton és az MTK lehet a fő riválisunk, de még egyszer mondom, nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk, a saját munkánkkal, hogy mi mindent megtegyünk a sikerért” – hangsúlyozta Doll, aki kérdésünkre röviden kitért a nyári Európa-bajnokságra is.

Tudom, hogy a szurkolók még sokáig erről az Eb-ről, a magyar csapat csodálatos szerepléséről fognak beszélni, de az már a múlt. Nekem klubedzőként muszáj előretekintenem, és a saját csapatom mérkőzéseire koncentrálnom” – mondta a Ferencváros német szakvezetője.

A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN LOVRENCSICS GERGŐ NYILATKOZIK BŐVEBBEN ELSŐ FERENCVÁROSI TÉTMECCSÉRŐL.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Oliver Hüsing (német, Werder Bremen – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria, legutóbb kölcsönben Brentford – Anglia)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Csernik Kornél
Kiszemeltek: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Stieber Zoltán (Hamburg, a tavasszal kölcsönben Nürnberg – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim, a tavasszal kölcsönben Hannover 96 – Németország), Piotr Trochowski (német, szabadon igazolható, legutóbb Augsburg – Németország), Rafael van der Vaart (holland, Real Betis – Spanyolország)
Távozók: Hodgyai László (szabadon igazolható), Kunsági Roland (soroksági kölcsön után ETO FC Győr), Roland Lamah (belga, lejárt a szerződése, érdeklődnek iránta: Crvena zvezda – Szerbia, Egyesült Államok, Katar, Kína), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Popov Patrik (Békéscsaba)
Kölcsönbe távozók: Csilus Ádám (Soroksár, ismét kölcsönbe), Csilus Tamás (Soroksár), Silye Erik (Soroksár), Valencsik Dávid (Soroksár, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik