FTC: nem készpénzzel kell fizetni az új Fradi-stadionban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.04. 17:02
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros új stadionjában, a Groupama Arénában az úgynevezett cashless rendszert alkalmazzák, amely használata során nem kell készpénzt használni a fizetéshez a büfében.

A szurkolók hasonló megoldásokkal már találkozhattak a nagyobb hazai fesztiválokon, de ilyen fizetési módot alkalmaznak a fejlettebb nyugat-európai stadionokban, többek között az Allianz Arénaban is – írja a fradi.hu.fradi.hu.

A cashless rendszer lényege, hogy a stadion területén lévő büfékben a szurkolói kártyával lehet fizetni úgy, hogy előtte a kihelyezett terminálok segítségével pénzt töltünk fel a kártyára. Ezzel a büféknél lényegesen lerövidül a várakozási idő, hiszen nem kell az aprókkal bajlódni a fizetésnél, nem kell megvárni, amíg felváltják a nagyobb címleteket, így felgyorsul a kiszolgálás menete.

A feltöltésre többféle módon van lehetőség, a Groupama Aréna főépületében, illetve a kerengőben elhelyezett automatákon, illetve a huszonhat, úgynevezett kézi terminál egyikén is, mely a stadion területén sétáló ügyintézőnél található.

A készpénzzel nem rendelkező szurkolók a jegypénztárban bankkártyáról vagy hitelkártyáról is feltölthetik egyenlegüket, hamarosan pedig az interneten keresztül, a szurkolói kártya számának megadásával is elvégezhető lesz a pénzfeltöltés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik