FTC: Nem értem, miért nem lép valaki Böde helyére? – Doll

Vágólapra másolva!
2016.02.13. 07:06
null
Thomas Doll törheti a fejét, ki tudná jól helyettesíteni Böde Dánielt (Fotó: NS-archív)
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a Békéscsaba elleni, 15.30-tól kezdődő bajnoki előtt Böde Dániel hiányáról, Varga Roland motivációjáról és a Videoton elleni kupakudarcról beszélt.

– A Videoton elleni kupamérkőzésen meglehetősen indulatosnak tűnt…
– Igen, mert úgy éreztem, a játékunk nem rossz, de a kapu előtt nagyon hiányzik a támadásainkból az átütőerő. Pedig azt gondoltam, hogy a Juhász Roland, Lang Ádám páros a fehérvári védelem közepén nem a leggyorsabb, legmozgékonyabb, noha kétségkívül rutinos, jól futballozó kettősről van szó. Szóval arra gondoltam, a támadóink a sebességükkel zavart okozhatnak. Varga Roland – szerintem – jól teljesített, de Radó András és Roland Lamah elmaradt attól a produkciótól, amire számítottunk. És most nem a meccs ziccerére gondolok, mert az előfordul a csatárral, hogy az üres kapu mellé lövi a labdát… Nem akarom őket sem kritizálni, voltak szituációk, amelyeknél mások is elbújtak, nem vállalták a kockázatot, és erre jobban haragszom. Elajándékoztuk a győzelmet, a fehérváriak góljához nagy segítséget adtunk, és bár nem vagyok nyugodt, bízom a fiúkban, és hiszek benne, hogy a visszavágón kivívjuk a továbbjutást.

– Ha már átütőerő: Böde Dániel hiányában sokkal kevésbé gólveszélyes a csapata, nélküle az Újpest és a Videoton ellen sem találtak be a kapuba.
– Böde Dániel fontos futballistánk, persze, hogy hiányzik. Leköti a védőket, akkor is veszélyes, ha háttal áll a kapunak. Főleg azért volt feltűnő a hiánya szerdán, mert Varga Roland kihasználta a sebességét, többször is a védők mögé került, de ebből középen mégsem profitáltunk. Hiányzik a csatárunk, ez nem kérdés. Azt viszont nem értem, miért nem hívja fel magára a figyelmet valaki más is addig, amíg Böde Dániel nem lehet velünk?

– Nem először dicsérte Varga Rolandot, lapunk értékelése is csak őt emelte ki a Fradiból. Mintha különösen motivált lett volna a szélső, aki januárban autóbalesetet okozott.
– Edzőként lehetséges a történteket a játékos vagy a csapat javára fordítani? Lehet, és törekedtünk is erre. Magam is úgy éreztem, Roland a pályán próbálja feledtetni, valamiképp jóvátenni, ami történt, elszántan küzdött, sokat harcolt, mindent megtett a sikerért, és ezt nagyon jó volt látni. Lelkileg nagyon megviselte az eset, talán szerencsésen alakult, hogy rögtön utána Belekben kicsit távol voltunk az országtól, de az edzőtáborban világos lett számomra, hogy csakis a labdarúgásra összpontosít, ráadásul a felkészülési mérkőzéseken jól teljesített. Azt azért remélem, nem amiatt lesz más is a keretünkben sokkal dacosabb, harcosabb a jövőben, mert butaságot csinált előtte…

A TELJES INTERJÚT KERESSE A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

20. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés Játékvezető
Február 13., szombat
15.30 Puskás Akadémia–DVTK Vad II István
15.30
Honvéd–HaladásAndó-Szabó Sándor
  MTK–Paks – ELHALASZTOTTÁK(Farkas Ádám)
15.30 Békéscsaba–Ferencváros (Tv: M4 Sport)Karakó Ferenc
15.30 DVSC–VasasErdős József
18.00Újpest–Videoton (Tv: M4 Sport)Kassai Viktor
A bajnokság állását itt nézheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik