Somogyi Zsolt 2016.02.13 07:06 Frissítve: 2016.02.13 08:21

FTC: Nem értem, miért nem lép valaki Böde helyére? – Doll

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a Békéscsaba elleni, 15.30-tól kezdődő bajnoki előtt Böde Dániel hiányáról, Varga Roland motivációjáról és a Videoton elleni kupakudarcról beszélt.

 

Thomas Doll törheti a fejét, ki tudná jól helyettesíteni Böde Dánielt (Fotó: NS-archív)

– A Videoton elleni kupamérkőzésen meglehetősen indulatosnak tűnt…   
– Igen, mert úgy éreztem, a játékunk nem rossz, de a kapu előtt nagyon hiányzik a támadásainkból az átütőerő. Pedig azt gondoltam, hogy a Juhász Roland, Lang Ádám páros a fehérvári védelem közepén nem a leggyorsabb, legmozgékonyabb, noha kétségkívül rutinos, jól futballozó kettősről van szó. Szóval arra gondoltam, a támadóink a sebességükkel zavart okozhatnak. Varga Roland – szerintem – jól teljesített, de Radó András és Roland Lamah elmaradt attól a produkciótól, amire számítottunk. És most nem a meccs ziccerére gondolok, mert az előfordul a csatárral, hogy az  üres kapu mellé lövi a labdát… Nem akarom őket sem kritizálni, voltak szituációk, amelyeknél mások is elbújtak, nem vállalták a kockázatot, és erre jobban haragszom. Elajándékoztuk a győzelmet, a fehérváriak góljához nagy segítséget adtunk, és bár nem vagyok nyugodt, bízom a fiúkban, és hiszek benne, hogy a visszavágón kivívjuk a továbbjutást.

– Ha már átütőerő: Böde Dániel hiányában sokkal kevésbé gólveszélyes a csapata, nélküle az Újpest és a Videoton ellen sem találtak be a kapuba.
– Böde Dániel fontos futballistánk, persze, hogy hiányzik. Leköti a védőket, akkor is veszélyes, ha háttal áll a kapunak. Főleg azért volt feltűnő a hiánya szerdán, mert Varga Roland kihasználta a sebességét, többször is a védők mögé került, de ebből középen mégsem profitáltunk. Hiányzik a csatárunk, ez nem kérdés. Azt viszont nem értem, miért nem hívja fel magára a figyelmet valaki más is addig, amíg Böde Dániel nem lehet velünk?

– Nem először dicsérte Varga Rolandot, lapunk értékelése is csak őt emelte ki a Fradiból. Mintha különösen motivált lett volna a szélső, aki januárban autóbalesetet okozott.
– Edzőként lehetséges a történteket a játékos vagy a csapat javára fordítani? Lehet, és törekedtünk is erre. Magam is úgy éreztem, Roland a pályán próbálja feledtetni, valamiképp jóvátenni, ami történt, elszántan küzdött, sokat harcolt, mindent megtett a sikerért, és ezt nagyon jó volt látni. Lelkileg nagyon megviselte az eset, talán szerencsésen alakult, hogy rögtön utána Belekben kicsit távol voltunk az országtól, de az edzőtáborban világos lett számomra, hogy csakis a labdarúgásra összpontosít, ráadásul a felkészülési mérkőzéseken jól teljesített. Azt azért remélem, nem amiatt lesz más is a keretünkben sokkal dacosabb, harcosabb a jövőben, mert butaságot csinált előtte…

A TELJES INTERJÚT KERESSE A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

20. FORDULÓ
Időpont  Mérkőzés Játékvezető
Február 13., szombat
15.30 Puskás Akadémia–DVTK Vad II István
15.30
Honvéd–Haladás Andó-Szabó Sándor
  MTK–Paks – ELHALASZTOTTÁK(Farkas Ádám)
15.30 Békéscsaba–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Karakó Ferenc
15.30 DVSC–Vasas Erdős József
18.00Újpest–Videoton (Tv: M4 Sport) Kassai Viktor
 A bajnokság állását itt nézheti meg!  

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”

2018.02.14 23:07:20

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. A futball, mint valami irányjelző bója a tengeren, mutatta neki az idő múlását. Nem úgy gondolt vissza a fiatalságára, hogy családi események, születésnapok jutottak eszébe, hanem a világbajnokságok kapcsán, például ahogy Farkas Jancsi kapásgólt lő a braziloknak…