Somogyi Zsolt 2016.02.13 07:06 Frissítve: 2016.02.13 08:21

FTC: Nem értem, miért nem lép valaki Böde helyére? – Doll

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a Békéscsaba elleni, 15.30-tól kezdődő bajnoki előtt Böde Dániel hiányáról, Varga Roland motivációjáról és a Videoton elleni kupakudarcról beszélt.

 

Thomas Doll törheti a fejét, ki tudná jól helyettesíteni Böde Dánielt (Fotó: NS-archív)

– A Videoton elleni kupamérkőzésen meglehetősen indulatosnak tűnt…   
– Igen, mert úgy éreztem, a játékunk nem rossz, de a kapu előtt nagyon hiányzik a támadásainkból az átütőerő. Pedig azt gondoltam, hogy a Juhász Roland, Lang Ádám páros a fehérvári védelem közepén nem a leggyorsabb, legmozgékonyabb, noha kétségkívül rutinos, jól futballozó kettősről van szó. Szóval arra gondoltam, a támadóink a sebességükkel zavart okozhatnak. Varga Roland – szerintem – jól teljesített, de Radó András és Roland Lamah elmaradt attól a produkciótól, amire számítottunk. És most nem a meccs ziccerére gondolok, mert az előfordul a csatárral, hogy az  üres kapu mellé lövi a labdát… Nem akarom őket sem kritizálni, voltak szituációk, amelyeknél mások is elbújtak, nem vállalták a kockázatot, és erre jobban haragszom. Elajándékoztuk a győzelmet, a fehérváriak góljához nagy segítséget adtunk, és bár nem vagyok nyugodt, bízom a fiúkban, és hiszek benne, hogy a visszavágón kivívjuk a továbbjutást.

– Ha már átütőerő: Böde Dániel hiányában sokkal kevésbé gólveszélyes a csapata, nélküle az Újpest és a Videoton ellen sem találtak be a kapuba.
– Böde Dániel fontos futballistánk, persze, hogy hiányzik. Leköti a védőket, akkor is veszélyes, ha háttal áll a kapunak. Főleg azért volt feltűnő a hiánya szerdán, mert Varga Roland kihasználta a sebességét, többször is a védők mögé került, de ebből középen mégsem profitáltunk. Hiányzik a csatárunk, ez nem kérdés. Azt viszont nem értem, miért nem hívja fel magára a figyelmet valaki más is addig, amíg Böde Dániel nem lehet velünk?

– Nem először dicsérte Varga Rolandot, lapunk értékelése is csak őt emelte ki a Fradiból. Mintha különösen motivált lett volna a szélső, aki januárban autóbalesetet okozott.
– Edzőként lehetséges a történteket a játékos vagy a csapat javára fordítani? Lehet, és törekedtünk is erre. Magam is úgy éreztem, Roland a pályán próbálja feledtetni, valamiképp jóvátenni, ami történt, elszántan küzdött, sokat harcolt, mindent megtett a sikerért, és ezt nagyon jó volt látni. Lelkileg nagyon megviselte az eset, talán szerencsésen alakult, hogy rögtön utána Belekben kicsit távol voltunk az országtól, de az edzőtáborban világos lett számomra, hogy csakis a labdarúgásra összpontosít, ráadásul a felkészülési mérkőzéseken jól teljesített. Azt azért remélem, nem amiatt lesz más is a keretünkben sokkal dacosabb, harcosabb a jövőben, mert butaságot csinált előtte…

A TELJES INTERJÚT KERESSE A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

20. FORDULÓ
Időpont  Mérkőzés Játékvezető
Február 13., szombat
15.30 Puskás Akadémia–DVTK Vad II István
15.30
Honvéd–Haladás Andó-Szabó Sándor
  MTK–Paks – ELHALASZTOTTÁK(Farkas Ádám)
15.30 Békéscsaba–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Karakó Ferenc
15.30 DVSC–Vasas Erdős József
18.00Újpest–Videoton (Tv: M4 Sport) Kassai Viktor
 A bajnokság állását itt nézheti meg!  

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.21 11:58:46

Labdarúgó NB I P. K.

„Ajánlom az öregfiúk-bajnokságot a fiataloknak, bárcsak az NB I-ben lenne ilyen hajtás.”

2017.11.21 10:27:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Itthon nem csak játékosválságról lehet beszélni, lehet beszélni edzői válságról, lehet beszélni vezetői válságról.”

2017.11.20 23:53:13

Labdarúgó NB I S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Majd’ két év lett volna arra, hogy a komplexumnak gazdát találjanak.

2017.11.20 15:27:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Knezevic egy mutatóban megelőzi, egy másikban követi Scsepovicsot – külföldi gólvágók nyomában.

2017.11.19 12:25:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Pintér Attila: A bentmaradás a cél, merészebb célokat a következő szezontól tűzhetünk ki.