nemzetisport.hu 2017.01.25 11:45 Frissítve: 2017.01.26 01:20

FTC: megvan a hatodik téli igazolás – hivatalos

A Ferencváros szerződést kötött a nigeri válogatott labdarúgóval, Amadou Moutarival, a hírt a fradi.hu jelentette be.

Amadou Moutari és Orosz Pál (Fotó: fradi.hu)

 

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk: a 23 éves, 19-szeres nigeri válogatott balszélső az orosz élvonalbeli Anzsi Mahacskalától érkezik.

Moutari a felnőttpályafutását 2011-ben kezdte meg a nigeri élvonalban szereplő Akokanában, ahonnan egy szezont követően Európába igazolt. A Le Mans szemelte ki magának, amelynél a tartalékoknál 2012 és 2014 között öt meccsen lépett pályára. A középpályás 2014-ben klubot és országot is váltott: a Metalurg Doneck légiósa lett, de csupán fél évig. A következő állomáshelye az Anzsi Mahacskala volt, amelyben két szezon alatt 52 mérkőzésen hatszor volt eredményes. A sikeresebb első évad után (29/6) a 2015–2016-os kiírásban viszont már nem volt eredményes (19/0), a most zajló idényben pedig alig kapott lehetőséget. Négy alkalommal játszott, az első körben még kezdőként 83 percet, a további tizenhat fordulóban viszont csupán háromszor cserélték be, összesen 24 percre.

Moutari 19-szeres válogatottnak mondhatja magát, 2012-ben szerepelt az Afrika-kupán.

„Az ügynökömtől hallottam először, hogy a Ferencváros ajánlatot tett értem – nyilatkozta a fradi.hu-n megjelent videóban a nigeri szélső. – Hezitálás nélkül igent mondtam, mert tudtam, hogy egy nagyon jó csapatról beszélünk. Fiatal vagyok és céltudatos, úgy gondolom, sokat elérhetünk a csapattal. Szeretnék segíteni az együttesnek, ezért a legjobbamat nyújtom majd. Technikás és gyors játékosnak tartom magam, ez lehet a legnagyobb erősségem. Bajnok szeretnék lenni a Ferencvárossal, ezért mindent el fogok követni.”

 
TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők:
Bognár István (DVTK), Botka Endre (Bp. Honvéd), Julian Koch (német, Fortuna Düsseldorf – Németország), Amadou Moutari (nigeri, Anzsi Mahacskala – Oroszország), Janek Sternberg (német, Werder Bremen – Németország)
Kölcsönbe érkezők: Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, az ősszel kölcsönben Darmstadt 98 – Németország)
Kölcsönből visszatérők: Holczer Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Dinko Trebotic (horvát, Bnei Jehuda – Izrael),
Távozók: Busai Attila (DVTK), Csilus Ádám (soroksári kölcsön után Puskás Akadémia FC), Gyömbér Gábor (Puskás Akadémia FC, szabadon igazolhatóként), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók: Jova Levente (Soroksár), Popov Patrik (Soroksár)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Pintér Ádám, Radó András (kölcsönvenné a Haladás), Florian Trinks (német, Erzgebirge Aue – Németország, próbajáték)

 

2019.10.21 00:18:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.10.20 20:51:42

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az edzőváltás mostanság olyan természetes a futballban, mint az, hogy a labdába levegőt kell fújni.

2019.10.20 20:54:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ilyen arccal soha, semmikor sem üvöltözhet a játékvezetővel.

2019.10.18 21:05:43

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR, TUMBÁSZ HÉDI

A hetvenéves Nagy László hihetetlen tudású klasszisokkal játszva lett kilencszeres bajnok.