nemzetisport.hu 2013.07.31 17:00 Frissítve: 2014.10.27 01:03

FTC: meggyőzte Monizt, így aláírt a korábbi pécsi fiatal

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést kötött Nagy Dominikkal.

Nagy Dominik aláírt a Ferencvároshoz (Fotó: fradi.hu)


A legutóbb a PMFC alkalmazásában álló 18 éves középpályás a felkészülés kezdete óta a Ferencvárosnál szerepelt próbajátékon, s mostanra sikerült meggyőznie Ricardo Moniz vezetőedzőt.

„Nagy Dominik több felkészülési mérkőzésen is pályára lépett csapatunk nyári felkészülése alatt, és játékával meggyőzte Ricardo Moniz vezetőedzőt, így klubunk leigazolta a legutóbb a PMFC alkalmazásában álló futballistát. Nagy egészen fiatalon, 17. életévét éppen betöltve mutatkozott be az NB I-ben. A legutóbbi szezonban ősszel a pécsieket erősítette, míg tavasszal a másodosztályú Kozármislenynek kölcsönjátékosként volt alapembere” – olvasható a fradi.hu-n.

A fiatal tehetség tucatnyinál is több alkalommal lépett pályára a magyar korosztályos válogatottakban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Ferencvárosban folytatom a pályafutásomat. Szeretnék bizonyítani a szakmai stábnak, a játékosoknak, a vezetőségnek és természetesen a szurkolóknak is, hogy itt a helyem. Tisztában vagyok vele, hogy a Ferencvárosban pályára lépni egyfelől megtiszteltetés, másrészt pedig felelősség, hiszen Magyarország egyik legnagyobb múltra visszatekintő klubjához írtam alá. Remélem, hogy minél hamarabb segítségére lehetek a csapatnak, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy rengeteget kell még dolgoznom minden nap” – nyilatkozta Nagy Dominik a klubhonlapnak.

„Nagyon jól érzem magam, mióta itt vagyok, úgy gondolom, könnyen ment a beilleszkedés. Fizikálisan kell még erősödnöm, itt is éreztem, hogy a srácok erősebbek, magasabbak, de még fiatal vagyok, és van időm fejlődni. Az edzések intenzívek, kemények, olykor túl kemények is, de ezzel nincs gond, mert mindenki tudja, hogy a Ferencváros a bajnoki címért küzd” – mondta a fiatal labdarúgó. 


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza), Ulysse Diallo (mali, Sabab Szahel – Libanon), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV, kölcsönből vissza), Hidvégi Sándor (MTK Budapest), Kurucz Péter (Siófok FC), Nagy Dominik (Pécsi MFC), Jack Tuijp (holland, szabadon igazolható, legutóbb Volendam – Hollandia), Arsenio Valpoort (holland, Heerenveen – Hollandia)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, Antwerp – Belgium?), Batik Bence (MTK Budapest – kölcsönbe), Júnior Fell (brazil, ?), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV, ismét kölcsönbe), Juha Hakola (finn, Sandnes Ulf – Norvégis, próbajáték), Martin Klein (cseh, ?), Máté János (Szolnoki MÁV), Quenten Martinus (holland, Emmen – Hollandia), Orosz Márk (Lombard Pápa, kölcsönbe), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza), Marko Ranilovic (szlovén, Kaposvári Rákóczi), Sváb Dániel (Energie Cottbus – Németország ?), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklósi TK, kölcsön után végleg)
Kiszemeltek: David Mateos (spanyol, Real Madrid Castilla – Spanyolország), Mirza Halilagic (bosnyák, FK Radnicki Lukavac – Bosznia Hercegovina, próbajáték), Evander Sno (holland, szabadon igazolható, legutóbb NEC – Hollandia)
2019.07.22 13:30:38

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Egy éve megszüntette a szövetség a sok vitát kiváltó díjazási formát, most visszavezeti.

2019.07.20 22:15:05

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkolókat napjainkban jobban meg kell becsülni, mint bármikor. Hiszen akárhány náció fiai alkothatják a kezdő tizenegyet, Liverpoolban mindig angolul, Madridban spanyolul, a Groupama Arénában, Újpesten vagy Debrecenben magyarul szól a dal.

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu