FTC: Még tárgyalni kell a klubbal a jövőről – Gera

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.30. 17:30
Szinte az egész idényt kihagyta sérülése miatt Gera Zoltán, aki pontosan egy évvel ezelőtt írta alá új, idén nyárig szóló szerződését, amely tehát rövidesen lejár. A veterán középpályás 10 hónappal ezelőtt lépett legutóbb pályára, s arról egyelőre nem tud nyilatkozni, hogy mit hoz számára a folytatás. Ő mindenesetre még szeretne játszani, mielőtt visszavonulna.

Gera Zoltán még tavaly július 30-án sérült meg, s emiatt az egész idényt kénytelen volt kihagyni. Az akkor még listavezetőként a Ferencváros otthonába látogató Mezőkövesd elleni mérkőzésen Gera a 13. percben szabálytalankodott egyet, ami után a combját fájlalva volt kénytelen lebicegni a pályáról.

A diagnózis alapján két-három hónap kihagyást jósoltak Gera Zoltánnak, ám a konzervatív kezelés nem vált be, s csak szeptember végére döntöttek a műtét mellett a zöld-fehérek orvosi stábjánál. Rögtön Finnországig mentek, s a Geráéhoz hasonló komplex combizomsérülések specialistáját, Sakari Oravát kérték fel a beavatkozás végrehajtására.

A műtét jól sikerült, s Gera egy ideje már a csapattársakkal edz, a visszatérésére azonban eddig még nem került sor.

„Nem egészen erre számítottam. Azt gondoltam, hogy januárra az alapozás kezdetére rendben leszek, és tavasszal újra pályára lépek. Sajnos, nem így történt, de a gyermekeim, a családom segítettek abban, hogy elfelejtsem a problémákat. Az élet megy tovább, egyszer úgy is abba kell hagyni a futballt, de mielőtt ez megtörténne, azért még szeretnék pályára lépni” – fogalmazott Gera Zoltán a Fradi TV-nek adott interjúja során.

Nos, a jelen állás szerint erre Gerának már csak egy lehetősége lesz, miután a szerződése az idény végén lejár, s már csak egy találkozó van hátra a szezonból. Így előfordulhat, hogy a „Mágikus Magyar” úgy fejezi be pályafutását, hogy annak utolsó tíz hónapjában nem lépett pályára egy meccsen sem.

„A jövőm egyelőre bizonytalan, arról még nem tudok nyilatkozni, hogy jövőre mi lesz, vagy játszom-e még? Szóval ezt át kell majd beszélni a klubbal” – fejtegette Gera Zoltán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik