FTC: Leonardo júliusban térhet vissza, a brazil védő távozik

Vágólapra másolva!
2013.06.18. 09:42
null
Leonardo a Győr elleni meccsen sérült meg Marek Strestík belépője nyomán (Fotó: Czerkl Gábor)
A Ferencváros labdarúgói még szabadságon vannak, de a hírek azért szállingóznak a zöld-fehérekről. A brazil Leonardo rehabilitációja július közepén Magyarországon folytatódhat, ellenben a brazil védő, Júnior Fell távozik.

 

Leonardo – aki május 12-én, Győrben, az ETO elleni mérkőzésen szenvedett szárkapocscsonttörést – gyógyul, jelenleg Brazíliában, egy sportsérülésekkel foglalkozó központban kezelik. Július elején leveszik a gipszet a lábáról, és Hollandiában, majd a tervek szerint július közepétől, végétől már Budapesten folytatódhat a középpályás rehabilitációja.

A támadó középpályásnak e hónap végén lejár a szerződése a Ferencvárosnak, de a klub már megtetette ajánlatát, és a jelek szerint jó esély van a megegyezésre, már csak azért is, mert már Orosz Pál az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója egyik korábbi nyilatkozatában is elmondta, Leonardo vissza fog térni, és ezt a játékos is megerősítette egy közösségi oldalon.

Ugyanakkor, ahogyan azt már korábban jeleztük, többen távozhatnak is a klubtól.

Arról már beszámoltunk, hogy Milan Perics visszatér a Videotonhoz (nem lennénk meglepve, ha onnan a Puskás Akadémiának adnák tovább), többször jeleztük már, hogy a finn Juha Hakola és a szlovén kapus, Marko Ranilovic elhagyja a csapatot. A ghánai Stanley Aborah és a holland Quenten Martinus is távozhat.

A hírek szerint nem marad Júnior Fell sem. A brazil védő egyetlen bajnokin kapott lehetőséget, a tavaszi első fordulóban Pápán, aztán megsérült, és többször nem lépett pályára, így tőle is elköszön a klub. Könnyen lehet, hogy nem marad a cseh Martin Klein sem, aki Ricardo Moniz érkezése után sokszor csak a kispadon ült, bár a felsoroltak közül talán még neki van a legnagyobb esélye a hosszabbításra, a cseh védőnek ugyanis lejár a szerződése. Csakúgy, mint a jelenleg Cottbusban próbajátékon tartózkodó Sváb Dánielnek.

A Ferencváros június 24-én kezdi meg a nyári felkészülést.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza?), Grúz Tamás (Szolnok, kölcsönből vissza), Máté János (Siófok, kölcsönből vissza?), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklós, kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, ?), Júnior Fell (brazil, ?), Juha Hakola(finn, ?),Marko Ranilovic (szlovén,?), Martin Klein (cseh, ?), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza?), Sváb Dániel (Cottbus?), Quenten Martinus (holland?)
Kiszemeltek: Kurucz Péter (Siófok), Molnár Péter (szlovákiai, Győri ETO), Takács Tamás (szerbiai, Szigetszentmiklós)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik