FTC: Lanzafame jobbhátvédet is játszana, ha az edző ott számít rá

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.28. 19:08
null
Davide Lanzafame jobbhátvédet is játszana, ha az szolgálja a csapat érdekeit (Fotó: Tumbász Hédi)
Davide Lanzafame a hétvégi, Mol Vidi elleni rangadó előtt adott hosszabb interjút a Fradi.hu-nak; a Ferencvárosba nyáron igazolt támadó többek között arról is beszélt, hogy milyen változásokat érzékel, mióta a Thomas Dollt váltó Szerhij Rebrov irányítja a zöld-fehéreket.

„Mi is beszéltünk már vele arról, hogy nem egyszerű szezon közben munkába lendülni egy csapatnál. Azt látjuk, hogy Rebrov tiszta célokkal és ötletekkel jöttmondta az olasz játékos az új edzőről. – Érkezése után nem sokkal már meccset játszottunk, de jelenleg van egy teljes edzéshetünk a felkészülésre. Kulcsfontosságú ez a hét a szezonunk szempontjából, hiszen öt győzelem és egy döntetlen után most felvehetjük az új tréner ritmusát. Folytatnunk kell a jó szériánkat.”

Lanzafame elmondta, jól érzi magát a Ferencvárosban, remek a hangulat az öltözőben, a szurkolók pedig megszépítik minden pályán töltött pillanatukat. A Honvédtól érkező játékos az első meccseken még a csatár mögött irányítóként kapott szerepet, az elmúlt két mérkőzésen azonban egyedüli támadóként számított rá Thomas Doll, illetve az őt váltó Rebrov.

„Azt szeretem, ha van előttem egy csatár, akivel összejátszhatok. Persze ha az edző elöl számít rám, akkor ott nyújtom a legjobb teljesítményemet. Ha a csapatnak jobbhátvédként van szüksége rám, nincs azzal sem problémám. Szerintem ez a jó mentalitás. Nem azért jöttem a Fradiba, hogy 25 gólt lőjek, hanem hogy trófeákat nyerjek. A cél, hogy kupákat szerezzünk, emellett lőhetek akár 10 gólt is. Az elsődleges a csapat és a bajnoki cím, nyilván mellette eredményes is szeretnék lenni, ez a munkám.”

Természetesen szóba került a vasárnapi, Mol Vidi elleni találkozó is.

„A lehető legjobb formánkat kell elővenni, mert a Vidi nagyon erős és kompakt együttes. Bíznunk kell a saját erőnkben, reméljük, minél többen fognak minket buzdítani hazai pályán.

NB I, 2018–2019, 7. FORDULÓ
SZEPTEMBER 1., SZOMBATHELYSZÍN
17.00: DVSC–Haladás (Tv: M4 Sport)
Debrecen, Nagyerdei Stadion
19.30: Mezőkövesd–Puskás AkadémiaMezőkövesd, Városi Stadion
19.30: Újpest–Honvéd (Tv: M4 Sport)Budapest, Szusza Ferenc Stadion
19.30: MTK–Kisvárda Budapest, Új Hidegkuti Sándor
19.30: DVTK–Paks
Miskolc, DVTK-stadion
SZEPTEMBER 2., VASÁRNAP
18.00: Ferencváros–Mol Vidi (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik