FTC: Korcsmárt ajánlották Dollnak is – nem kockáztatott

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2016.02.02. 09:32
null
Korcsmár Zsolt 2015 márciusában az Erzgebirge Aue elleni bajnokin sérült meg
Hétfői hírünk láttán, mely szerint a válogatott labdarúgó, Korcsmár Zsolt a Vasasba tart, több olvasónk is feltette a kérdést: miért a kiesés elöl menekülő angyalföldiekhez szerződik a német másodosztályú Fürthből, miért nem valamelyik honi élcsapathoz? A Nemzeti Sport Online németországi forrásból megtudta, több klubnak is ajánlották a 27 éves játékost, a Ferencvárosnak is, de korábbi sérülése miatt kockázatosnak tartották a szerződtetését.

 

„Én csak azon lepődtem meg, hogy Vasas, azért erősebb csapatba is befért volna bőven. Pl. a Debrecenbe is, ahogy azt előttem írták.”

„Korcsmár beszélt Storckkal, és mivel a Vasas-pálya esett a legközelebb a válogatott edzőjének lakhelyéhez, így az Eb miatt a legközelebb lesz a tűzhöz.”

„Sokáig sérült volt, de előtte azért többnyire kezdő volt, ezt nem is értem. De a cím alapján mondom, jól van, legalább a Fradinak van egy igazán jó belső hátvédje, erre VASAS??? Miért?”

„Vasas? Akkor már hozzánk is jöhetett volna, főleg, hogy anno tőlünk ment külföldre…” – írta az egyik Újpest-szurkoló.

Néhány kommentet idéztünk a hétfő esti hírünkhöz érkezettek közül, amely szerint Korcsmár Zsolt hazatér Németországból – a Vasasba igazolhat.

Általános meglepetést keltett olvasóink körében, hogy a 27 éves, 24-szeres válogatott védő nem valamelyik honi élcsapathoz, hanem a bennmaradásért küzdő Vasashoz szerződhet. Az okok megértésében néhány háttér információ segíthet.

A Nemzeti Sport Online németországi, klub közeli forrásból megtudta, hogy a tavaly márciusban elszenvedett térdsérülését követően a mostani, téli felkészülés alatt már teljes értékű munkát végző Korcsmárt az utóbbi hetekben több klub figyelmébe is ajánlották a fürthi vezetők. Annak ellenére, hogy a nyárig még él a szerződése a klubnál.

Többek között a Ferencvárossal folytatott egyeztetések során is szóba került a védő neve, amikor a Fradi átigazolta a Fürth középpályását, Florian Trinkset. Az FTC vezetőedzője, Thomas Doll azonban nem akart kockázatot vállalni a súlyos sérülésből, keresztszalag-szakadás után visszatérő futballista szerződtetésével.

Ezzel alighanem több klub is így volt, az NB I-ben 10. helyen telelő, bennmaradásért küzdő Vasas viszont nincs abban a helyzetben, hogy egy ilyen lehetőséget ne próbáljon meg kihasználni, még akkor is, ha egy 11 hónapnyi kihagyást követően visszatérő játékos megszerzése mindig rejt magában kockázatot (szögezzük le, Korcsmár még nem írt alá az angyalföldiekhez, de Vancsa Miklós ügyvezető az NSO-nak elismerte, folynak a tárgyalások).

A védő a tavasszal a Vasasban bizonyíthatja, nem kell lemondani róla (Fotó: AFP, archív)
A védő a tavasszal a Vasasban bizonyíthatja, nem kell lemondani róla (Fotó: AFP, archív)

Ugyanakkor nemcsak a Vasas húz lapot 19-re, hanem Korcsmár Zsolt is. A korábban Újpesten, a norvég Brannban, majd 2013-tól a Fürthben játszó, U20-as vb-bronzérmes futballista abban a reményben térhet haza, hogy a Vasasban bizonyítani tudja, nem kell lemondani róla, és jó teljesítménnyel hozzá tudja segíteni a piros-kékeket a bennmaradáshoz.

Ezzel alighanem Bernd Storck szövetségi kapitányt is meggyőzné arról, hogy elvigye őt a nyári Európa-bajnokságra. Köztudott, hogy a német szakember nagy figyelemmel követi a Vasast, hétvégén a csapat Siófok elleni edzőmeccsén is ott ült a lelátón, Michael Oenning személyében edzőt, Iliasz Ignatidisz révén játékost is ajánlott már a klubnak. Vagyis a válogatott meghívó szempontjából nagyon is jó helyre igazolhat át a védő, szem előtt lesz, az biztos.

Viszont ha a Vasas kiesik az NB I-ből és Korcsmár sem tud kiemelkedőt nyújtani, akkor…

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:
Kire Risztevszki (macedón, Rabotnicski Szkopje – Macedónia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Szivacski Donát (Siófok)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Iliasz Ignatidisz (GS Kallithea – Görögország, próbajáték), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth – Németország)
Távozók: Kenesei Krisztián (III. Kerületi TVE, szabadon igazolhatóként), Lázok János (érdeklődnek iránta: Mezőkövesd), Vojo Ubiparip (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Tomiszlav Pajovics, Marko Vukaszovics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik