FTC: „Hazudik, aki azt mondja, nem akar a Fradiban játszani”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.07. 13:50
Batik Bence, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros védője elmondta, véleménye szerint Magyarországon mindenki szeretne a Fradiban játszani,

A középhátvéd 2012-ben igazolt a Fradihoz, több ajánlata is volt, az MTK és a Győr is megkereste de a szíve a budapesti zöld-fehérekhez húzta.

„A szívem is azt diktálta, hogy ide jöjjek. Hazai szinten egy magyar játékosnak nem lehet nagyobb álma annál, mint hogy a Ferencvárosban focizzon. Hazudik, aki azt mondja, hogy nem akar egyszer a Fradiban játszani – mondta Batik a fradi.hu-nak. – Amikor a Fradihoz kerültem, a hirtelen növés miatt sajnos számos sérülés közbejött. Sokat szenvedtem.”

„Két hónap után azonban megismerkedtem a mostani párommal. Rengeteget köszönhetek Virginek, hiszen nagyon fiatalon is végig támogatott. Le a kalappal előtte, hogy ennyire éretten kezelte azt a nehéz helyzetet. A Fradiban szerencsére hamar befogadtak, de egy játékos számára nagyon rossz érzés, ha megsérül, aztán hiába erősíti fel magát újra és újra, ismét megsérül.”

Batik 2013 nyarán az MTK-hoz került kölcsönbe, ahol Garami József keze alatt fejlődött. Bár maradhatott volna, inkább úgy döntött, a Fradiban igyekszik megharcolni a helyéért.

„Nagyon sokat jelentett az az időszak. A társak rengeteget segítettek, Józsi bácsi személyében remek embert és edzőt ismertem meg, akinek nagy köszönettel tartozom, hiszen meglátta bennem a lehetőséget. Ősszel végig játszani tudtam az NB I-ben, az MTK meg is akart szerezni. Megköszöntöm az ajánlatot, de természetesen nem fogadtam el. Ezért tavasszal már kevesebb lehetőséget kaptam, de összességében úgy jöttem vissza a Fradiba, hogy erős vagyok, jól érzem magam, és bizonyítani akarok. Volt egy utolsó beszélgetésünk Józsi bácsival, nagyon kedves volt, sok sikert kívánt. Akkor azt is elmondta, hogy ha meg tudott volna tartani, néhány éven belül válogatott szintű belső védőt formált volna belőlem.”

„Tudtam, hogy a Fradiban nagyon keményen kell dolgoznom, és eljön az idő, amikor folyamatosan játszhatok. Én pedig addig dolgozom, amíg ez valóban így nem lesz. A vezetőkkel és a szakmai stábbal korábban abban maradtunk, hogy többet ér, ha Thomas Doll szeme előtt készülök naponta, mint ha más csapatnál játszanék húsz NB I-es meccset. Az Újpest elleni Ligakupa-mérkőzésen pedig végre tényleg úgy éreztem, hogy a vezetőedző szerint is »itt vagyok a csapatban«.”

A középhátvéd posztján is nagy a konkurenciaharc a Fradiban Batiknak David Mateosszal, Michal Nalepával és Mateo Pavloviccsal kell megküzdenie a csapatba kerülésért.

„Nem akarom magam fiatalnak nevezni, és nem is tartom magam annak. Megértem arra, hogy játsszak, szeretnék a kezdőcsapat tagja lenni. Tavasszal a csapat kimagasló teljesítményt nyújtott, sajnos az első bajnokira megbetegedtem, a védelem pedig alig kapott gólt. Kialakult egy csapat, amelybe nagyon nehéz bekerülni. Voltak azonban olyan lehetőségek, amikor érződött, hogy Doll szívesen nyúl hozzám. Például az Újpest elleni bajnokin idegen posztra rakott be, de középhátvédként is bízik bennem. Amikor pályán vagyok, bizonyítanom kell, hogy helyem van a csapatban, és van keresnivalóm.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik