nemzetisport.hu 2018.06.06 07:32 Frissítve: 2018.06.06 08:57

FTC: Hatos pozícióba igazolnánk, de belső védőt is nézünk – Doll

Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője a Fradi TV-nek értékelte az idényt, valamint beszélt a várható játékosmozgásról is.

 

„Ha a teljes szezont nézzük, akkor pozitív az összkép, annak ellenére is, hogy trófea nélkül maradtunk – értékelte a 2017–2018-as szezont Thomas Doll, a zöld-fehérek trénere. – Nem egyszerű minden évben új csapatot építeni, pótolni a távozókat és beépíteni az érkezőket. A nyáron nehéz volt az indulás, későn állt össze az együttes. Ahogy viszont ezután küzdöttünk, csapatként játszottunk, az alapján szerintem mi játszottuk a legszebb és legjobb futballt. Ha az utolsó heteket nézzük, akkor nyilván mindenki csalódott a klubnál, hiszen tudjuk, több volt ebben az idényben.”

A német szakember elmondta, annak ellenére, hogy Sztefan Szpirovszki és Leandro is jól ellátta a feladatát, a hatos pozícióra mindenképp erősebb, dinamikusabb játékost hoznának, de a védelembe is nézelődnek.

„Belső védőt is keresünk, hiszen nem tudjuk, hogy Otigba Kenneth mikor térhet vissza.”

Doll emellett arról is beszélt, szerinte nem lenne gond, ha néhány NB I-es fordulót előrehoznának, és szerda-szombat ritmusban rendeznének fordulót, így néhány héttel több pihenő jutna a játékosoknak, akiknek fizikailag és mentálisan is ki kellene pihenniük magukat.

„Csak most veszítettük el a bajnokságot, de szinte átmenet nélkül már a következő szezonra való felkészülésre kell koncentrálnunk. Akik az idényt tervezik, mindezt jobban át kellene gondolniuk, hiszen egész Európában a magyar bajnokság tartott a legtovább. Emberekről beszélünk, nem gépekről.”

 
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bene Marcell, Burzi Alex, Orosz Marcell
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda – Szerbia), Geferson (brazil, CSZKA Szófia – Bulgária), Ivan Goranov (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Hangya Szilveszter (Vasas), Sigér Dávid (Balmazújváros)
Távozók: Batik Bence (szabadon igazolható), Janek Sternberg (német, 1. FC Kaiserslautern – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Joseph Paintsil (ghánai, Tema Youth – Ghána, ?), Marcos Pedroso (Figueirense – Brazília), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Amadou Moutari (nigeri, Austria Wien – Ausztria), Hajnal Tamás (visszavonul?), Priskin Tamás, Rui Pedro (portugál)
2020.08.15 08:05:12

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Az első játékrészben kétszer is a zalaiak jutottak előnyhöz a két tizenegyest hozó mérkőzésen • Babati és Nikolics is duplázott.

2020.08.15 13:36:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A második félidőben Simon mellett a random beinduló locsológép okozott még némi hideg zuhanyt a paksi stadionavatón.

2020.08.14 18:23:47

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Játékosként világsztár volt, edzőként a játékosai kényszerítették ki a maradását Kijevben, egymás után két bajnoki címmel kezdett a Ferencvárosnál.

2020.08.14 20:30:49

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Szemléleti infantilizmus bizony az is, ha az 1953. november 25-én Londonban játszott angol–magyart egy semmit sem érő – mert ma „tét nélkülinek” tetsző – barátságos mérkőzésnek látja valaki csupán.

2020.08.14 13:02:11

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Gera góljával szerzett vezetést az újonc, de Nguen egy pontot megmentett a címvédőnek.