nemzetisport.hu 2018.06.06 07:32 Frissítve: 2018.06.06 08:57

FTC: Hatos pozícióba igazolnánk, de belső védőt is nézünk – Doll

Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője a Fradi TV-nek értékelte az idényt, valamint beszélt a várható játékosmozgásról is.

 

„Ha a teljes szezont nézzük, akkor pozitív az összkép, annak ellenére is, hogy trófea nélkül maradtunk – értékelte a 2017–2018-as szezont Thomas Doll, a zöld-fehérek trénere. – Nem egyszerű minden évben új csapatot építeni, pótolni a távozókat és beépíteni az érkezőket. A nyáron nehéz volt az indulás, későn állt össze az együttes. Ahogy viszont ezután küzdöttünk, csapatként játszottunk, az alapján szerintem mi játszottuk a legszebb és legjobb futballt. Ha az utolsó heteket nézzük, akkor nyilván mindenki csalódott a klubnál, hiszen tudjuk, több volt ebben az idényben.”

A német szakember elmondta, annak ellenére, hogy Sztefan Szpirovszki és Leandro is jól ellátta a feladatát, a hatos pozícióra mindenképp erősebb, dinamikusabb játékost hoznának, de a védelembe is nézelődnek.

„Belső védőt is keresünk, hiszen nem tudjuk, hogy Otigba Kenneth mikor térhet vissza.”

Doll emellett arról is beszélt, szerinte nem lenne gond, ha néhány NB I-es fordulót előrehoznának, és szerda-szombat ritmusban rendeznének fordulót, így néhány héttel több pihenő jutna a játékosoknak, akiknek fizikailag és mentálisan is ki kellene pihenniük magukat.

„Csak most veszítettük el a bajnokságot, de szinte átmenet nélkül már a következő szezonra való felkészülésre kell koncentrálnunk. Akik az idényt tervezik, mindezt jobban át kellene gondolniuk, hiszen egész Európában a magyar bajnokság tartott a legtovább. Emberekről beszélünk, nem gépekről.”

 
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bene Marcell, Burzi Alex, Orosz Marcell
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda – Szerbia), Geferson (brazil, CSZKA Szófia – Bulgária), Ivan Goranov (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Hangya Szilveszter (Vasas), Sigér Dávid (Balmazújváros)
Távozók: Batik Bence (szabadon igazolható), Janek Sternberg (német, 1. FC Kaiserslautern – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Joseph Paintsil (ghánai, Tema Youth – Ghána, ?), Marcos Pedroso (Figueirense – Brazília), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Amadou Moutari (nigeri, Austria Wien – Ausztria), Hajnal Tamás (visszavonul?), Priskin Tamás, Rui Pedro (portugál)
2020.01.21 23:57:25

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES FELVEZETÉS II. A várdaiak még az al-Aluminiumot is legyőzték. Hamar összeállt a DVTK, gondok Debrecenben.

2020.01.20 19:16:55

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES FELVEZETÉS I. A Kaposváré a legjobb mérleg Törökországban; Böde és Stieber jó formában.

2020.01.17 23:11:41

Labdarúgó NB I S. T. J.