FTC: hamarabb lesz kész a stadion, Platininek is szólnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.19. 15:34
Épül-szépül a Ferencváros új stadionja, lassan a befejező fázisába érkezik az építkezés. Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos szerint a határidő előtt befejeződik az építkezés.

„A határidő augusztus lett volna, de biztos, hogy júliusban nyitásra kész lesz a stadion – kezdte Fürjes Balázs a fradi.hu-nak. – A szerződésben nagyon komoly kötbér van a késés esetére, annak pedig nagyon örülök, hogy nem fogadtuk el azt, amit a kivitelező javasolt, hogy ha hamarabb elkészül, akkor kapjon pluszpénzt. Nagyon jól haladnak, a székek fele már most felszerelésre került. Az épület belseje is majdnem kész, tehát egészét tekintve elmondhatjuk, hogy a befejező munkálatok zajlanak. Júliusban mindennel végzünk! Ha valaki idejönne és elmondanánk neki, hogy egy évvel ezelőtt még állt a régi stadion, nem hinné el.”Fürjes Balázs a fradi.hu-nak. – A szerződésben nagyon komoly kötbér van a késés esetére, annak pedig nagyon örülök, hogy nem fogadtuk el azt, amit a kivitelező javasolt, hogy ha hamarabb elkészül, akkor kapjon pluszpénzt. Nagyon jól haladnak, a székek fele már most felszerelésre került. Az épület belseje is majdnem kész, tehát egészét tekintve elmondhatjuk, hogy a befejező munkálatok zajlanak. Júliusban mindennel végzünk! Ha valaki idejönne és elmondanánk neki, hogy egy évvel ezelőtt még állt a régi stadion, nem hinné el.”

Amíg a magyar válogatott új stadionja épül, a Ferencváros nyújthat átmeneti otthont a nemzeti csapatnak. Érdekesség, hogy most pont fordított a helyzet, amíg épül a Fradi pályája, addig a zöld-fehérek a Puskás Ferenc Stadionban futballoznak.

„Mindenki azt mondta, hogy ez a stadion a világon bárhol megállná a helyét – mondta Fürjes. – Nagyon lelkesen távozott az UEFA munkatársa, aki pénteken volt itt. Azt mondta, hogy hétfőn azonnal jelenti Platininek, hogy vegyék fel ezt a stadiont azon létesítmények sorába, ahol érdemes a jövőben UEFA-eseményt rendezni. A FIFA elnökjelöltje, Jérome Champagne is járt itt. Jól ismerte a Ferencvárost és azt mondta, hogy a klub múltjához, hagyományaihoz méltó stadiont kap újra a Fradi. Reméljük, hogy a jövője is ennek megfelelően fog alakulni. Remélem, minden fradistát büszkeség tölt el, hogy évekig ez lesz a nemzeti stadion. Mindaddig, amíg a Puskás felújítása nem fejeződik be, egészen biztos vagyok benne, hogy a válogatott a legtöbb mérkőzését a Fradi stadionjában fogja játszani.”

A kormánybiztos elárulta, hogy egészen különleges technológiával gyártják a gyepet, valamint azt is, hogy azokon a napokon, amikor ki lesz világítva az épület, Budapest egyik látványossága lesz.

„Az ország különböző részeiről származó homokmintát mutattunk be az angol kivitelező cégnek. Végül egy ábrahámhegyi homokot találtak a legalkalmasabbnak arra, hogy befogadja a gyepmagot – árulta el dr. Fürjes Balázs. – Sokkal strapabíróbb lesz a fű, nehezebb lesz kirántani majd a becsúszó szerelésekkel a gyepet, ami egyébként optimalizálva lesz az időjárási körülményekhez. Nem csak az ország, de Európa egyik legjobb gyepszőnyege lesz. A világítás is külön izgalmas, a megfelelő fényviszonyok produkálása mellett van egy napoztató funkciója is, a fű rossz időben vagy éjszaka is megfelelő fényt kap ezáltal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik