FTC: Groupama Aréna lesz az új stadion - hivatalos

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.07.02. 15:30
null
A Groupama Aréna(Fotó: <a href="https://www.facebook.com/pages/Az-%C3%BAj-Ferencv%C3%A1rosi-stadion-avagy-%C3%89p%C3%ADteni-szeret%C3%BCnk/514263381989778?fref=ts" target="_blank">facebook.com/ Market</a>)
Kora délután már előrevetítettük, hogy ma jelenthetik be az augusztusban megnyíló új ferencvárosi stadion nevét, a Groupama Arénát – a korábbi értesülések igaznak bizonyultak.

 

A Ferencváros labdarúgócsapata ma hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Groupama Arénának nevezik majd az új stadiont.

A Groupama Garancia Biztosító hét évre szerezte meg a stadion névhasználati jogát, plusz hároméves opciós joggal.

A mai sajtótájékoztatón részt vett az FTC elnöke, Kubatov Gábor, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatója, Yann Ménétrier és Szekeres Tamás, a stadiont működtető Lagardére Unlimited Stadion Solution Kft. ügyvezetője. Közösen jelentették be a névhasználati szerződést.

Szekeres Tamás elmondta, hogy a szerződés tartalmaz egy hároméves opciós lehetőséget, így adott esetben tíz évre biztos gazdasági helyzetet teremt a klubnak, ami a csapat jó szereplésének is feltétele. A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Kubatov azt hangsúlyozta, a névhasználati jogra vonatkozó megállapodást az Albert-családdal egyeztetve, a Ferencváros elnökségének egyhangú döntésével és a Fradi baráti kör egyetértésével kötötték meg. Kiemelte, a Ferencváros természetesen nem felejti el és továbbra is csodálja Albert Flóriánnak, a stadion korábbi névadójának, az egyetlen magyar aranylabdás futballistájának életpályáját. Éppen ezért az aréna előtt például hamarosan leleplezik a legendás játékos szobrát, a stadionba vezető utat is róla nevezték el, valamint tervbe van az is, hogy a területet, amelyen az új aréna épült, Albert Parknak hívják a jövőben.

A klubvezető elmondta, családbarát stadiont szeretnének, az új aréna pedig új minőséget hoz a szurkolásban is.

„Európában bevett gyakorlat, hogy egy stadion nevét a fő támogatóról kapja. Magyarországon ez a kezdeményezés még egyedinek számít, ezért megtisztelő számunkra, hogy elsők között élhettünk ezzel a lehetőséggel. Hisszük, hogy a Groupama Garancia biztosító többéves aktivitása a sport és a futball terén bizonyítékul szolgálhat arra, hogy névadó támogatóként egyedülálló és kiváló szórakozási lehetőségeket biztosítunk a családoknak” – nyilatkozta Yann Ménétrier.

Szekeres Tamás megjegyezte, a Groupama Aréna alapvetően természetesen futballstadion, ugyanakkor egy rendezvényközpont, ahol a labdarúgó-mérkőzéseken kívül számos egyéb nagy eseményt is meg tudnak rendezni, ennek kapcsán elmondta, hogy már több neves külföldi fellépő képviselőivel is megkezdték a tárgyalásokat és a tervek szerint jövő júniusban már nagy koncerteknek is otthont adhat a létesítmény.

Először június 4-én írtunk arról, hogy megszületett a megállapodás, és Groupama Arénának hívják majd az új stadiont – ezt jelentették ma be hivatalosan is.

A Groupama Garancia Biztosító, amely már eddig is támogatta a klubot, a hírek szerint több milliárd forintért cserébe lett a stadion névadója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik