FTC: fontos lépcsőfok – hosszabbítottak Dibusszal

Vágólapra másolva!
2015.07.31. 13:13
null
Dibusz hosszabbított a Fradival (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/dibusz-hosszabbitott-/20150731/c/11120"><strong>fradi.hu</strong></a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2018-ig szerződést hosszabbított válogatott kapusával, Dibusz Dénessel.

A fradi.hu cikkében kiemelte, fontos, hogy hosszú távon is minél erősebb kerettel harcoljon a csapat a kitűzött célokért, ebben pedig fontos lépcsőfok volt Dibusz Dénes hosszabbítása.

Dibusz 2014 januárjában érkezett Pécsről a Fradihoz, és Thomas Dollnál azonnal alapember lett. Meghatározó érdemeket szerzett a tavaly tavaszi menetelésben és a bronzéremben, majd a bajnoki ezüstéremmel, valamint Magyar Kupa- és Ligakupa-elsőséggel járó 2014–2015-ös szezonban is főszereplő volt. 2014 októberében a Feröer elleni Európa-bajnoki selejtezőn a válogatottban is bemutatkozott, majd az oroszok és a litvánok elleni felkészülési mérkőzésen is szerepet kapott a nemzeti csapatban.

Sajtóhírek alapján többször beszámoltunk arról, hogy Dibusz Dénes a Ferencvárosból Dárdai Pál csapatába, a Herthába igazolhat a nyáron, de Orosz Pál vezérigazgató tagadta, hogy a német csapattól megkeresték volna a klubot. Csak egy másik külföldi együttes érdeklődött, de olyan nevetséges összeget kínált, hogy azzal nem is volt érdemes foglalkozni.

„Örülök, hogy megköttetett az egyezség. Az elmúlt másfél évet sikeresnek értékelhetjük, mindkét fél számára eredményes volt az eddigi együttműködés, ennek köszönhető a szerződéshosszabbítás” – mondta Dibusz Dénes a fradi.hu-nak a szerződés aláírását követően.

„Az utóbbi időben nagyon sokat cikkeztek rólam, nem is tudom eldönteni, hogy melyik hírnek volt alapja és melyiknek nem. Az egész már kezdett kicsit sok lenni, de nem is kellett foglalkoznom a találgatásokkal. Olyan konkrét ajánlat nem érkezett, amely elgondolkodtatta volna a klubot. Minden bizonnyal nyugodtabb időszak következik most a pályafutásomban” – tette hozzá a magyar válogatott kapus, akivel kapcsolatban a Hertha érdeklődéséről lehetett hallani.

„Elég sok pletyka végére tettünk pontot. A szerződéshosszabbítás valószínűleg rendet rak a fejében, letisztul előtte a kép” – vélekedett Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Radó András (Haladás), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár) Simita Gergő (Soroksár)

Az utánpótlásból felkerültek: Dragóner Filip, Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek:

Távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: RAFC), Vladan Csukics (szerb, szabadon igazolható), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Hidvégi Sándor (dunaújvárosi kölcsön után szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein*), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), David Mateos** (spanyol, Orlando City – Egyesült Államok), Nagy Dániel (Würzburger Kicker – Németország), Tarczy Pál (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia), Ugrai Roland (Haladás)
Kölcsönbe távozók: Csilus Tamás (pápai kölcsön után Kisvárda), Korozmán Kevin (Soroksár)

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország)

Távozhatnak: Dibusz Dénes (érdeklődik iránta: Hertha – Németország), Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár) Simita Gergő (Soroksár)
* Az FC Vaduz liechtensteini csapat, de a svájci élvonalban szerepel.
** Az Orlando már bejelentette Mateos érkezését, a játékengedélye azonban továbbra is a Ferencvárosnál van.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik