nemzetisport.hu 2014.06.06 14:25 Frissítve: 2015.03.25 02:07

FTC: Laczkót nem marasztalják, más távozók is lesznek

A Sport Klub Dodzsem plusz című műsorának vendége volt Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója, aki elárulta, folyamatosan tárgyalásban állnak hazai és külföldi játékosokkal, és céljuk, hogy a felkészülés kezdetére (június 16.) a kiszemeltek többségével megegyezzenek. Az elöljáró hozzátette, Laczkó Zsolttal nem hosszabbít szerződést a klub, de Andrei Ionescu és Arsenio Valpoort is távozhat a csapattól.

Orosz Pál szerint Thomas Doll munkája az új idényben véglegesen beérik (Fotó: Korponai Tamás, archív)

 

Orosz Pál elmondta, Julian Jenner távozása az edzők és a klubvezetők közös döntése, de a holland szélső, Aleksandar Jovanovic és Ulysse Diallo mellett is lesznek még olyanok, akik elhagyják az együttest. Laczkó Zsolttal nem hosszabbít szerződést a Ferencváros, de Arsenio Valpoort és Andrei Ionescu szerződése is lejár, s hozzájuk sem ragaszkodik foggal-körömmel a fővárosi csapat.

A vezérigazgató kifejtette, külföldi és hazai játékosokkal egyaránt tárgyalásban áll, neveket nem szeretne említeni, de a felkészülés kezdetére, június 16-ra szeretnének a lehető legtöbb kiszemelttel megállapodni. A korai rajttal kapcsolatban a sportvezető elárulta, hogy a magyar válogatottban számításba vett Dibusz Dénes és Bosnjak Predrag egy héttel később csatlakozik a társakhoz.

Orosz szeretné, ha az Európa-ligában minél messzebb jutna a Ferencváros, amellyel szemben a következő idényben elvárás a bajnoki cím. Az elöljáró megítélése szerint Thomas Doll munkája az előttünk álló szezonban fog beérni.

Hozzátette, az évadban 11 gólt szerző Böde Dániellel elégedett, és leszögezte, hogy nem a helyére, hanem mellé szeretnének igazolni egy támadót. Orosz kiemelte még a csapatkapitány Gyömbér Gábor, valamint a HLSZ-nél az idény legjobbjának megválasztott Leonardo teljesítményét.

Ami a stadionavatót illeti, Orosz elmondta, hogy a tárgyalások végén járnak, hamarosan bejelentik az ellenfelet, de az biztos, hogy nagynevű csapat érkezik. Az új ferencvárosi aréna nyitó meccsére augusztus 10-én kerül sor.

A sportvezető megjegyezte, az átadás előtt álló stadion névhasználati jogáról nem ő hivatott dönteni, de van az a pénz, amiért értékesítenék. Az utánpótlásképzést nemzetközi szintűnek ítélte meg, s reményei szerint néhány éven belül kikerül az akadémiáról olyan játékos, aki az első csapatban meghatározó szerepet fog betölteni.

2019.12.14 23:58:11

Labdarúgó NB I S. T. J.

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.12.14 13:06:41

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A hazaiak legnagyobb lehetőségét Lanzafame, a vendégekét Feczesin hagyta ki.

2019.12.14 13:13:20

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Rubus Tamás öngólja után Pátkai Máté fejjel vette be a kisvárdaiak kapuját.

2019.12.14 13:15:23

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Történelmi ZTE-siker, a zalaiak először diadalmaskodtak a PAFC ellen • Több helyzetet is kihagytak a hazaiak.

2019.12.14 13:19:05

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Története során negyedszer tudta legyőzni a Kaposvár a Debrecent – az idényben már oda-vissza.