FTC: figyelik válogatottjánál a védőt, Besic társa lehet

Vágólapra másolva!
2015.06.29. 07:38
null
Dilaver (balra) első szezonja jól sikerült a Fradinál, a válogatottnál is felfigyeltek rá (Fotó: Korponai Tamás)
A bosnyák labdarúgó-válogatottnál felfigyeltek Emir Dilaver teljesítményére. A korábban az osztrák nemzeti tizenegy utánpótláscsapatainál pályára lépő védőnek már megvan a bosnyák útlevele, így minden készen áll a bemutatkozására – már csak egy meghívó kell.

A Ferencváros játékosa, Dilaver nem először beszél arról, hogy szívesen lenne bosnyák válogatott.

„Igaz, hogy Ausztria korosztályos válogatottjának lépcsőfokait jártam eddig, de felnőtt szinten már a bosnyákoknál szeretnék játszani. Remélem, hamarosan felfedeznek a szövetségnél. Bár egyelőre nem kerestek, de ha megteszik, biztosan igent mondok a meghívásra” – mondta még októberben Dilaver.

A bosnyák sajtóban téma lett az utóbbi időkben, hogy a védő hamarosan meghívót kaphat a nemzeti tizenegybe. Dilaver azt állítja, nem hallott eddig erről.

„Nagyon örülnék neki, ha meghívót kapnék, már az is boldoggá tesz, hogy egyáltalán van, aki figyel engem. Ez önbizalmat és reményt ad nekem. A nagykövetségen elintéztem a papírokat, már van bosnyák útlevelem, készen állok a lehetőségre.”

„Minden alkalommal, amikor Bosznia-Hercegovinában vagyok, azt kérdezik a barátok és a családtagok, hogy mikor lépek már pályára a válogatottban. Csak annyit tudok mondani, hogy remélem, hamarosan szép vége lesz a történetnek…”

Ha megkapja a meghívót Dilaver, rövid időn belül a második játékos lesz, aki bemutatkozhat a bosnyák válogatottban a Fradi labdarúgójaként. Tavaly Muhamed Besic hívta fel magára a figyelmet a zöld-fehérektől, majd a világbajnokságon is pályára lépett, és kiszemelte az angol élvonalbeli Everton, majd szerződtette is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik