nemzetisport.hu 2019.06.07 22:34 Frissítve: 2019.06.08 11:52

FTC: Fernando Gorriarán bejelentette, távozik – hivatalos

Fernando Gorriarán a hivatalos Instagram-oldalán egy közleményben jelentette be, hogy távozik a Ferencvárostól. Sajtóhírek szerint a 24 éves uruguayi középpályás a mexikói Santos Lagunában folytatja a pályafutását.

Gorriarán magyar bajnokként távozik a Ferencvárostól (Fotó: Balogh László)

 

Fernando Gorriarán az Instagramon búcsúzott el a Ferencvárostól:

„Egy felejthetetlen szakasz ér ma véget az életemben. Az elmúlt két év minden egyes pillanatát élveztem a klubnál. Ezek az évek segítettek, hogy emberként és labdarúgóként is fejlődjek és felnőjek.

Szeretném megköszönni a csapattársaimnak, akikkel minden egyes mérkőzésen harcoltam, hogy befogadtak. Biztos vagyok benne, hogy a minőségnek köszönhetően a trófeák továbbra is jönni fognak. Mindig emlékezni fogok rátok, ez biztos.

Szeretném megköszönni a két edzőmnek, akik számoltak velem, akik segítettek, hogy elérjük a céljainkat. Az orvosoknak, akik segítették a felépülésemet, amikor sérült voltam. A vezetőknek, akikben megvolt a bizalom, hogy egy ilyen nagy klubhoz csatlakozhassak.

Köszönöm a szurkolóknak, hogy minden mérkőzésen ott voltak és folyamatosan biztattak minket. Meghatott az a sok üzenet, amit az utóbbi napokban küldtetek.

Ferencváros, örökké hálás leszek mindenért, amit kaptam.”

Gustavo Mendoza, a mexikói FOX Sports munkatársa két nappal ezelőtt a Twitter-oldalán már tényként közölte Gorriarán klubváltását. Állítólag az uruguayi középpályásért több európai együttes is érdeklődött, ám a Santos Lagunát irányító Guillermo Almadának – aki az uruguayi River Plate-nél dolgozott együtt a Fradi középpályásával – sikerült meggyőznie Gorriaránt. Korábban arról lehetett olvasni, hogy a Ferencváros akár kétmillió eurót is kaphat Gorriaránért.

Érdekesség, hogy az előző idényben a budapesti zöld-fehérek színeiben 31 tétmérkőzésen négy gólt szerző Gorriarán nyári vakációja során Mexikóban is megfordult. 

Hajra fradi

374 Likes, 42 Comments - Fernando Gorriaran (@nandogorriaran94) on Instagram: "Hajra fradi "NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: 
Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők: Olekszandr Zubkov 
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
 Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (?, Mezőkövesd),
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: – 
Kiszemeltek: Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna),Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália) 
Távozók: Böde Dániel (Paks), Julian Koch (lejár a szerződése), Fernando Gorriarán (uruguayi, érdeklődik iránta: Santos Laguna – Mexikó)
Kölcsönbe távozók: 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak 
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Botka Endre, Holczer Ádám (Paks)

2020.07.04 22:27:00

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A Mezőkövesd középpályása három évvel ezelőtt, 29 esztendősen mutatkozott be az NB I-ben.

2020.07.04 21:53:37

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Rég nem azért csodálkozunk rá, mert úgy néz ki, mint egy janicsár.

2020.07.03 20:58:19

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Az egyik legnagyobb kihívást jelenti, hogy olyan játékosok kerüljenek ki a labdarúgó NB I-ből, akik nemzetközi szinten is piacképesek, akik a magyar bajnokságból tovább tudnak lépni.

2020.07.03 10:33:58

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Loki is vett egy Tuliót, a mexikói Kichi tényleg kicsi volt, a Fradi két (három?) légióssal a másodosztályban.