FTC: Eszem ágában sincs váltani – Doll a hamburgi hírekről

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2017.11.03. 06:50
null
Thomas Dollnak esze ágában sincs váltani (Fotó: Török Attila)
A zöld-fehérek vezetőedzője, Thomas Doll is hallott a hamburgi pletykákról, de tudja, hogy az ő nevével csak  riogatnak, míg az új szövetségi kapitányról, Georges Leekensről egyelőre óvatosan fogalmaz.

 

– Szóval Hamburg?
– Nagyszerű város – vette a lapot Thomas Doll, a ferencvárosiak vezetőedzője, miután a napokban több helyen is arról írtak, korábbi klubja adott esetben szívesen látná a kispadján.

Tudja, mire gondolok…
Persze, tisztában vagyok vele, de én sem tudok többet. A lapokból értesültem arról, hogy korábbi klubomnál szóba került a nevem. Ám ez nem újdonság, ha valaki alatt inog a kispad, nyomban velem riogatják. Így volt ez az elmúlt években is. Futballoztam Hamburgban, később voltam ott edző is – de ha már erről kérdez, eszem ágában sincs váltani. A legjobb helyen vagyok. Nagyszerű klubnál, nagyszerű helyen dolgozhatok. És ami legalább ilyen fontos, jelentős célokért hajthatok.

VÉDŐHIÁNY
A hétvégi, Debrecen elleni bajnoki előtt is vannak gondjai Thomas Dollnak. A legutóbbi, mezőkövesdi idegenbeli találkozón (1–0) Leandro és Otigba Kenneth is sárga lapot kapott, ezért kénytelen lesz kihagyni a Loki elleni kilencven percet. A Ferencváros vezetőedzőjének két játékosa maradt erre a posztra, Batik Bence mellett a szlovén Miha Blazic bevethető.

– Az elsődleges cél megtartani a tabellán elfoglalt első helyet?
Na igen. Végre újra az élen állunk, de nincs ebben semmi szenzáció, nem holnap avatnak bajnokot. Az idény végén kell elsőnek lennünk.

A szezonkezdet finoman fogalmazva is döcögős volt.
Ennek is megvoltak az okai. Soroljam?

Természetesen.
Kezdjük azzal, hogy a sok távozó után az újak közül többen csak később tudtak bekapcsolódni a munkába. A brazil Pedroso, aki mostanra erőssége lett csapatunknak, a szabadságáról érkezett hozzánk. Négy-öt hétre volt szükség, mire erőnlétileg felépítettük. Később megsérült Hajnal Tamás, Gera Zoltán, és Otigba Kenneth is kidőlt a sorból, hogy a többiekről már ne is beszéljek. Sohasem szerettem panaszkodni, úgyhogy csak arra kértem mindenkit, a tényeket nézzék. Ehhez képest annyi kritikát kaptunk abban a gyengébb időszakban, de annyit…

Mostanra kimásztak a gödörből?
Úgy néz ki, hogy igen. Igaz, nem kifogástalan a játékunk, de fokozatosan lépegetünk előre. A védekezésünk összeállt, elöl pedig van mindig valaki, aki egy-egy villanással eldöntheti a mérkőzést. Böde Dániel legutóbb kétszer is győztes gólt szerzett, úgy tűnik, egyre jobb formába kerül. Az Újpest ellen, majd Mezőkövesden is ő döntött.

TELT HÁZZAL KECSEGTETŐ JEGYFOGYÁS
Nagy várakozás előzi meg a tabella harmadik helyén álló DVSC elleni bajnokit az Üllői úton. Alighanem telt ház előtt léphetnek pályára az együttesek, csütörtökön már kevesebb mint ötszáz belépő várt gazdára. A szurkolóknak szombaton érdemes idejében érkezniük a Groupama Arénába, a kapukat már 13 órakor kinyitják. Különleges programokkal kedveskednek a drukkereknek: a kicsiket arcfestéssel, különböző játékokkal várják, a nagyobbak a grillbüfében sörrel és más finomságokkal hangolódhatnak, vagy gombfocival melegíthetnek a rangadóra. Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője elmondta, van olyan labdarúgója, aki nem játszott még bajnokit telt ház előtt, amióta az Üllői útra került.

– Ilyen villanáson múlhat a hétvégi, Debrecen elleni bajnoki is?
Apróságok döntenek. Rég nem látott izgalmas csatára van kilátás. A Debrecen az a csapat, amely idegenben sem ássa be magát a kapuja elé, és nem akar tizenegy emberrel védekezni. Ne feledjük el, az első helyezett fogadja a harmadikat. Biztos vagyok benne, hogy izgalmas mérkőzés vár ránk. A Loki hozzánk hasonlóan egyre jobb formába lendült, a védekezése ugyancsak összeállt, s elöl szép számmal termeli a gólokat.

Honfitársát, a német Bernd Storckot a belga edző, Georges Leekens váltotta a szövetségi kapitányi poszton; mit szólt a kinevezéséhez?
Nem ismerem Georges Leekenst. A pályájáról természetesen sokat hallottam, tudom, hogy kétszer is irányította a belga válogatottat. Kicsit kivárok vele kapcsolatban. Az biztos, hogy tőlem megkapja a támogatást, a közeljövőben alighanem találkozunk és beszélgetünk. Bernd Storck miatt némileg szomorú vagyok, sokat fektetett bele a munkába, szívvel-lélekkel igyekezett helytállni. Persze az edzők sorsa már csak ilyen. A választ az adja meg arra, milyen edző valójában Leekens, ha ugyanazok a futballisták jobb teljesítményt nyújtanak nála, mint korábban Storcknál. Akkor derül ki, hogy valóban az edzőn múlt-e a siker vagy sem.

NB I, 2017–2018, 15. FORDULÓ
NOVEMBER 4., SZOMBAT
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
15.30: Haladás–Paksi FC
Sopron, Városi Stadion
Erdős József
15.30: Ferencváros–Debreceni VSC
(Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
15.30: Videoton FC–Mezőkövesd
Felcsút, Pancho Aréna Karakó Ferenc
15.30: Vasas FC–Újpest FC
Dunaújváros, Városi Stadion
Iványi Zoltán
15.30: Diósgyőri VTK–Balmazújváros
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Farkas Ádám
19.30: Bp. Honvéd–Puskás AFC
(Tv: M4 Sport)
Budapest, Bozsik József StadionPintér Csaba
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK • GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik