FTC: Egyelőre nem szeretnék visszatérni Brazíliába – Pedroso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.26. 15:04
null
Pedroso nagyon jól érzi magát Budapesten (Fotó: Globoesporte.globo.com)
A nyáron szerződött a Ferencváros labdarúgócsapatához Marcos Pedroso, és a 23 éves brazil balhátvéd pillanatok alatt a zöld-fehérek egyik kulcsemberévé vált. A Figueirense játékosa a török Gaziantepspor után egy évre kölcsönbe érkezett, de a Fradi opciós jogot szerzett a végleges megvásárlására is. Pedrosóval a téli szünet alatt az O Globo készített interjút, amelyben elmondta, egyelőre nem szeretne visszatérni hazájában, mert nagyon jól érzi magát új klubjában.

 

 

A legmegbízhatóbb játékos
A futballisták pályán mutatott produkcióját értékelő index – amelybe minden megmozdulásukat beleszámítják és értékelik – alapján a 19 őszi forduló összteljesítményét tekintve a legjobb labdarúgó a ferencvárosi Marcos Pedroso lett 270-es értékkel – derült ki az InStat által a Nemzeti Sport Online rendelkezésékre bocsátott adatokból.
A brazil bekk 13 találkozón lépett pályára, s a 13. körben 298-cal ő volt a forduló játékosa – érdekesség, hogy Pedroso semmilyen egyéb kategóriában nem szerepel a legjobb 20 között, ő „csak" a legjobb átlagértékelést hozta, vagyis egy nagyon stabil, megbízható általános szintet minden meccsen, miközben igazán kiemelkedőt semmilyen területen nem nyújtott

A lap szerint a labdarúgó pályafutása hatodik klubjában szerepel, és most érzi a legjobban magát. Úgy fogalmazott, a klubstruktúra, a csapategység és saját érzései alapján valódi boldogságot és az örömöt érez, ráadásul Ferencváros tizenkét győzelemmel, öt döntetlennel és két vereséggel, 41 pontjával az NB I élén áll

„Boldog vagyok, és a csapat nagyon együtt van. Volt már lehetőségem Brazíliában dolgozni, a Figueirense is remek szerkezettel rendelkezett, a Gremióról nem is beszélve, de ez itt eddig a csúcs” – mondta.

Úgy véli, ha a Fradi tartja ezt a formát, és kiharcolja az európai kuparészvételt, akkor elképzelhető, hogy Pedroso nem csupán a nyárig, azaz jelenlegi kölcsönszerződése végéig marad. Úgy véli, az európai szereplés elsőbbséget élvez a pályafutásban.

„Örülök, ha lesz esélyem a Bajnokok Ligájára, ez az én fő célom, és egyelőre nem szeretnék visszatérni Brazíliába” – nyilatkozta, hozzátéve, nagyon boldog, hogy a bajnokság legjobbjai közé tartozik.

Ugyan 2019-ig köti szerződés a Figueirense együtteséhez, egyelőre nem tervezi a hazatérést. Sőt, szívesen továbblépne Németország vagy Spanyolország felé.

Pedroso1
Pedroso1

 

„Sikerült beilleszkednem, a klubon belül van egy brazil származású, immáron magyar játékos, Leandro, aki régóta itt volt, és sokat segített nekem az elején. A csapatban akad egy uruguayi és egy portugál játékos is, azaz az edzéseken is van egy kis csoportunk, ahol közös a nyelv. A városban a legrosszabb dolog a hideg, de már hozzászoktam. A jó hír az, hogy a bajnokság télen szünetel, mert akkor mínusz 15-20 fok is lehet.”

Számára taktikailag és fizikálisan is furcsa volt a magyar bajnokság. „Brazíliában szerda-szombat ritmusban játszottunk, itt a meccs és a pihenés is fontos, az, hogy a héten legyen elég edzés. A pénzügyi fair play remekül működik, a fizetés sohasem késik. A stadion nem nagy, de modern, 25 ezer néző fér el benne és mindig tele van.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik