nemzetisport.hu 2016.01.19 11:29 Frissítve: 2016.01.19 12:28

FTC: Doll három játékosát is alkalmasnak tartja a Serie A-ra

A Gazzetta World című olasz lap interjút közölt Thomas Doll-lal, a Ferencváros vezetőedzőjével, aki játékosként Olaszországban a Lazióban (1991–1993) és a Bariban (1996–1998) szerepelt. A német szakember elsődleges célja, hogy – tanulva korábbi hibáiból – az idén sikerre vezesse csapatát a labdarúgó NB I-ben. Doll a lapnak megnevezte azokat a játékosait, akik szerinte megállnák a helyüket az olasz élvonalban.

 

„A balhátvédünk, Cristian Ramírez egészen biztosan megállná a helyét a Serie A-ban. Mindkét oldalon bevethető, és még csak huszonegy éves. Nem kérdés a kapusunk, Dibusz Dénes sem. Azonban a legígéretesebb játékosnak Nagy Ádámot tartom. Húszéves, de már ötszörös magyar válogatott. Bármelyik csapat átigazolná, jó húzás lenne” – mondta Doll a Gazzettának.

Doll szerint Cristian Ramírez védőként mindkét oldalon megállná a helyét a Serie A-ban (Fotó: Szabó Miklós)

A Ferencváros jelenleg tizennyolc pontos előnnyel vezeti a labdarúgó NB I tabelláját, azonban Thomas Doll arra emlékeztet, hogy nem jött mindig a siker.

„A klub súlyos válságon ment keresztül. Kétezer-hatban a szövetség csak az NB II-ben engedte elindulni, és csak három évvel később jutott vissza az élvonalba. A későbbi időszak sem volt gond nélküli. A fordulat csak ezután jött. A fiataloknak újra hitet kellett adni, ami azonnali eredményekhez vezetett. A 2014–2015-ös szezonban tizenegy év után megnyertük a Magyar Kupát, most pedig toronymagasan vezetjük a bajnokságot. Ez is a tervünk része volt.”

A német szakember kifejtette futballfilozófiáját: „Meggyőződésem, hogy mindegyik mérkőzést meg lehet nyerni. Ebből következően csak akkor vagyok elégedett, ha a játékosaim mindent megtesznek a győzelemért. Igyekszünk folyamatosan dominálni a játékot és az ellenfelünk fölé kerekedni. A sok helyzetkialakításunk annak köszönhető, hogy a mérkőzéseinken nagy arányban birtokoljuk a labdát.”

Az újságíró Pep Guardiolához és a Bayern Münchenhez hasonlította Doll hozzáállását, de a Fradi edzője határozott választ adott.

„Ők ezt a legmagasabb szinten űzik, így nem összehasonlítható a két csapat. Természetesen az én elvárásaim is magasak. Szeretem látni, ha a játékosok kimerültek az edzés után.”

Thomas Doll edzői pályafutásáról is beszélt. „Jó néhány hibát követtem el eddigi edzőségem alatt. Közeledve az ötvenhez, úgy érzem, megváltoztam. Már más a kapcsolatom a játékosokkal. Manapság nem vállalom be a közös kocsmázást velük.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.02.26 11:39:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Horváth: Bárhogy variálom, nem akar összeállni... Szivics nem ismerte ezt az arcát a Mezőkövesdnek.

2017.02.25 14:27:17

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nem bírtak egymással a felek a Groupama Arénában, a tabella élére ugrottak a DVSC-t legyőző kispestiek.

2017.02.25 14:21:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Mezőkövesd ebben a szezonban még nem szenvedett ilyen nagy vereséget.

2017.02.25 14:24:33

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A piros-kékek korábbi játékosa majdnem megszerezte az újoncnak a győzelmet.

2017.02.25 14:11:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A kispestiek sorozatban az ötödik bajnokit nyerték meg otthon, Eppel a 85. percben lőtte a győztes gólt.