nemzetisport.hu 2016.01.19 11:29 Frissítve: 2016.01.19 12:28

FTC: Doll három játékosát is alkalmasnak tartja a Serie A-ra

A Gazzetta World című olasz lap interjút közölt Thomas Doll-lal, a Ferencváros vezetőedzőjével, aki játékosként Olaszországban a Lazióban (1991–1993) és a Bariban (1996–1998) szerepelt. A német szakember elsődleges célja, hogy – tanulva korábbi hibáiból – az idén sikerre vezesse csapatát a labdarúgó NB I-ben. Doll a lapnak megnevezte azokat a játékosait, akik szerinte megállnák a helyüket az olasz élvonalban.

 

„A balhátvédünk, Cristian Ramírez egészen biztosan megállná a helyét a Serie A-ban. Mindkét oldalon bevethető, és még csak huszonegy éves. Nem kérdés a kapusunk, Dibusz Dénes sem. Azonban a legígéretesebb játékosnak Nagy Ádámot tartom. Húszéves, de már ötszörös magyar válogatott. Bármelyik csapat átigazolná, jó húzás lenne” – mondta Doll a Gazzettának.

Doll szerint Cristian Ramírez védőként mindkét oldalon megállná a helyét a Serie A-ban (Fotó: Szabó Miklós)

A Ferencváros jelenleg tizennyolc pontos előnnyel vezeti a labdarúgó NB I tabelláját, azonban Thomas Doll arra emlékeztet, hogy nem jött mindig a siker.

„A klub súlyos válságon ment keresztül. Kétezer-hatban a szövetség csak az NB II-ben engedte elindulni, és csak három évvel később jutott vissza az élvonalba. A későbbi időszak sem volt gond nélküli. A fordulat csak ezután jött. A fiataloknak újra hitet kellett adni, ami azonnali eredményekhez vezetett. A 2014–2015-ös szezonban tizenegy év után megnyertük a Magyar Kupát, most pedig toronymagasan vezetjük a bajnokságot. Ez is a tervünk része volt.”

A német szakember kifejtette futballfilozófiáját: „Meggyőződésem, hogy mindegyik mérkőzést meg lehet nyerni. Ebből következően csak akkor vagyok elégedett, ha a játékosaim mindent megtesznek a győzelemért. Igyekszünk folyamatosan dominálni a játékot és az ellenfelünk fölé kerekedni. A sok helyzetkialakításunk annak köszönhető, hogy a mérkőzéseinken nagy arányban birtokoljuk a labdát.”

Az újságíró Pep Guardiolához és a Bayern Münchenhez hasonlította Doll hozzáállását, de a Fradi edzője határozott választ adott.

„Ők ezt a legmagasabb szinten űzik, így nem összehasonlítható a két csapat. Természetesen az én elvárásaim is magasak. Szeretem látni, ha a játékosok kimerültek az edzés után.”

Thomas Doll edzői pályafutásáról is beszélt. „Jó néhány hibát követtem el eddigi edzőségem alatt. Közeledve az ötvenhez, úgy érzem, megváltoztam. Már más a kapcsolatom a játékosokkal. Manapság nem vállalom be a közös kocsmázást velük.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2016.10.26 13:07:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A vendég zöld-fehérek nyolc perc alatt négy gólt szereztek a második félidő elején.

2016.10.25 12:34:58

Labdarúgó NB I P. K.

Alexis Sánchez egyik felfedezője ismét Magyarországon tart előadást a játékosmegfigyelésről.

2016.10.25 08:26:16

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

A 30 éves csatár a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban beszélt múltról, jelenről, jövőről.

2016.10.24 14:20:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az MTK és a nézőszámok. Az Újpest és a gólok. A DVTK és a légiósok. Böde és a Honvéd.

2016.10.24 09:25:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rendkívüli góltermés a labdarúgó NB I 13. fordulójában. Hat meccsen 26 találat!