FTC: Doll Bundesliga- és válogatott ajánlatot mondott vissza klubjáért

Vágólapra másolva!
2016.02.12. 07:58
null
Thomas Doll bajnoki címre tör, majd tovább építkezne a Ferencvárossal (Fotó: Hegedüs Gábor)
Hosszabb interjút készített a német FUNKE Sport Thomas Doll-lal, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjével. A magyar listavezető trénere elmondta, lett volna lehetősége visszatérni Németországba, sőt, az egyik nemzeti csapat kispadjára csábították, de ő továbbra is a zöld-fehérek szakvezetőjeként tervez.

„Nem, dehogy!” – hangzott a válasz Thomas Dolltól arra a kérdésre, hogy az NB I-et a tavaszi szezon előtt 18 pontos előnnyel vezető Ferencváros megnyerte-e már a magyar bajnoki címet. Persze azt Doll is tudja, hogy az őszi szezon után mindenki a zöld-fehérek aranyérmére – az elsőre 2004 óta – számít, no meg arra, hogy ezt követően az európai kupaporondon is „alkot valamit” a Ferencváros.

„2013 végén írtam alá, hogy felépítsek itt valamit. A vezetőség az első perctől kezdve megbízott bennem és a stábomban, elfogadtak olyan döntéseket is, amelyek egyeseknek nem tetszhettek. Ez hozzátartozik ahhoz, ha valaki sikereket akar elérni. Amikor idejöttem, nem volt válogatott játékosunk. Jelenleg hét olyan futballistánk van, aki bekerülhet az Európa-bajnoki keretbe. A klubvezetők olyan játékosokat hoztak haza, mint Gera Zoltán vagy Hajnal Tamás, és ez nagyon fontos lépés volt a keret megerősítésének érdekében” – kezdte Doll, aki kapott egy általa nem túlzottan kedvelt kérdést is. Vajon mire lenne képes a Ferencváros a német Bundesligában?

„Nem szeretem a hasonló összehasonlításokat. Igyekszünk úgy fellépni a pályán, mint a Bayern vagy a Dortmund – erőszakos, gyors támadójátékra törünk. Természetesen ezt egy Bayern vagy Dortmund szintű csapat sokkal magasabb szinten műveli, mint az enyém. De úgy gondolom, reális esélyünk lenne bennmaradni a Bundesligában.”

Thomas Doll elárulta, többen is csábították – visszamehetett volna Németországba, sőt, egy nemzeti csapat kispadjára is leülhetett volna. Nem csábult el – a Ferencvárosnál akar építkezni.

„Nemrég volt egy érdeklődés a Bundesligából, és volt egy lehetőségem arra is, hogy átvegyem az egyik válogatott irányítását. De jelen pillanatban ezek az ajánlatok kevéssé érdekelnek – a jól végzett munka elismerésének tekintem őket. 2017 nyaráig élő szerződésem van a Ferencvárossal, és csak a csapatom fejlődésére kívánok koncentrálni” – vélekedett.

A Ferencváros az NB I tavaszi nyitányán a sereghajtó Békéscsaba otthonába látogat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik