FTC: „Dárdai tudta, mit csinál” - Dollnak tetszik a taktikája

Vágólapra másolva!
2015.04.02. 14:27
Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros labdarúgócsapata ma bemutatta az új kabalasast, az esemény után pedig Thomas Doll vezetőedző válaszolt az újságírók kérdéseire.

A szakember arra a kérdésre, hogy mit kívánna közelgő születésnapja (április 9-én lesz 49 éves) alakalmából, elmondta, elsősorban egészséget, nemcsak magának, hanem mindenkinek, ami pedig a sportot illeti, természetesen egy derbigyőzelmet szeretne a jövő hétre (április 12-én, vasárnap játszik a Fradi az Újpesttel).

A szakmával kapcsolatban elmondta, összeért a csapat, jól sikerültek a téli erősítések, kialakult a Fradi saját stílusa, megfelelő erőben is van a társaság, így most már minden adva van a sikeres szerepléshez.

A Nemzeti Sport Online arról kérdezte a szakembert, mi a véleménye a magyar válogatott görögök elleni meccséről, és hogyan látja Dárdai Pál taktikáját. Ez az óvatos, szervezett védekezésre építő taktika követendő cél lehet-e a magyar csapatok, így például a Fradi számára az európai porondon a papíron erősebb csapatok ellen.

„Dárdai Pál nagyon tudatosan választotta ezt a taktikát, szerette volna elkerülni, hogy lekontrázzák a csapatát, és ezt sikerült is elérnie. Azon persze lehet vitatkozni, hogy előbb is támadhatott volna a válogatott, vagy sem, de az biztos, hogy nagyon jól átgondolta, felépítette Dárdai Pál a játékot. Az Eb-re jutáshoz azonban már győzelmekre, idegenbeli sikerekre is szükség lehet a folytatásban, a sok döntetlen sokat nem segít” – fogalmazott a magyar válogatottal kapcsolatban Thomas Doll.

„A magam részéről úgy gondolom, hogy a taktika megválasztása mindig az adott ellenfelektől, az ellenfelek gyorsaságától is függ, ha az ellenfélnél vannak gyorsabb emberek, akkor a defenzívebb elképzelés célravezetőbb lehet” – tette hozzá a szakember azzal kapcsolatban, hogy erősebb csapatok ellen, adott esetben a nemzetközi porondon a Fraditól is számíthatunk-e hasonló stílusra.

Doll reagált azokra a németországi sajtóhírekre is, melyek szerint ő is jelölt lehet korábbi csapata, a Hamburg kispadjára. Elmondta, ő most csak a Fradira koncentrál, a klub elnökének, Kubatov Gábornak is megígérte, hogy a Ferencvárossal nagy dolgokat visz majd véghez…

Holnap a Puskás Akadémia elleni bajnokin folytathatja a célok megvalósítását Doll és csapata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik