FTC: Bogdán feltöltődött, motivált és a BL-ről álmodik

Vágólapra másolva!
2020.07.01. 14:52
null
Bogdán a Ferencvárosnál folytatja pályafutását (Fotó: fradi.hu)
Mint arról beszámoltunk, szerda délelőtt a Ferencváros bejelentette, hogy szerződtette a 20-szoros magyar válogatott kapust, Bogdán Ádámot. A 32 éves játékos új klubja hivatalos honlapjának adott első interjújában beszélt arról, hogyan került az Üllői útra, és hogy mi a célja a zöld-fehérekkel.

A magyar válogatottban 20 alkalommal szerepelt kapus legutóbb a Hibernian játékosa volt, ám mérkőzésen 2019 januárja óta nem védett, így a skót élvonalbeli csapattól való távozása nem meglepő, és mint a fradi.hu-nak adott interjújából kiderült, tulajdonképpen egy ideje már az is benne volt a pakliban, hogy a Ferencvárosnál folytatja pályafutását.

BOGDÁN ÁDÁM NÉVJEGYE
Született: 1987. szeptember 27., Budapest
Nemzetisége: magyar
Posztja: kapus
Válogatottság/gól (2011–): 20/0
Klubjai: Vasas (2005–2007), Vecsés (2007 – kölcsönben), Bolton Wanderers (angol, 2007–2015), Crewe Alexandra (angol, 2009 – kölcsönben), Liverpool (angol, 2015–2019), Wigan (angol, 2016 – kölcsönben), Hibernian (skót, 2018–2019 – kölcsönben), Hibernian (skót, 2019–2020)
Jelentősebb eredménye: angol Ligakupa-döntős (2016)
Egyéni elismerései: 2x az év magyar játékosa (2012, 2013), az év játékosa a Boltonnál (2012)

„Hajnal Tamás keresett meg és nagyon korrektül, nagy bizalommal beszélt velem mindig. Jelezte, elképzelhető, hogy úgy alakul a helyzet a Fradinál, hogy szeretnének kapust igazolni, s erre az eshetőségre szeretne felkészülni. Ahogy teltek a hónapok, tulajdonképpen úgy kerültek egyre közelebb az álláspontok egymáshoz” – idézte fel Bogdán, kitért arra is, hogy milyen előnye származott abból, hogy tavaly nyártól néhány hónapig csapat nélkül volt.

„Úgy érzem, hogy jót tett nekem, hogy volt egy pici szünetem múlt év nyarán, és októberben kerültem vissza a Hibernianhez Nagyon feltöltött az az időszak és azóta nagyon motivált vagyok,és nem is igazán álltam le azóta az edzéssel” – árulta el a kapus, s beszélt arról is, hogy mik a céljai a Ferencvárossal.

„Ennek a csapatnak csak az lehet a célja, hogy minden meccset megpróbáljon megnyerni és bajnoki címet ünnepelhessen. Az álom nyilván a Bajnokok Ligája csoportkörében való szereplés kiharcolása. A cél, hogy stabil európai csapattá váljon a Fradi, és megismételje azt a fantasztikus évet, ami idén volt, mert az óriási örömöt okozott nemcsak a Fradi szurkolóinak, hanem – szerintem – egész Magyarországnak” – fogalmazott Bogdán Ádám az fradi.hu-n található videóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik