FTC: Böde megszerezte 100. gólját – elit társaságba került

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2017.03.11. 19:29
Böde Dániel a Ferencváros–Haladás bajnoki mérkőzés harmadik találatát szerezte, 3–0-ra alakítva az eredményt. A 213. díjmérkőzésén pályára lépő támadónak ez volt a 100. gólja a Ferencváros színeiben.

A Ferencváros 1901 óta íródó történetében Böde a 25. játékos, aki legalább 100 gólt szerzett a zöld-fehér klubban – csak az úgynevezett díjmeccseken jegyzett gólokat figyelembe véve, a magyar csapatok ellen vívott edzőmérkőzéseken elért találatokat pedig nem beszámítva. A szóban forgó fogalmat (díjmeccs) Nagy Béla, a klub feledhetetlen krónikása honosította meg, az ő statisztikáira, munkásságára alapozva indította portálját a Tempó Fradi!, amely – többek között – az egyletben legtöbb gólt szerző játékosokat is rangsorolja.A Ferencváros 1901 óta íródó történetében Böde a 25. játékos, aki legalább 100 gólt szerzett a zöld-fehér klubban – csak az úgynevezett díjmeccseken jegyzett gólokat figyelembe véve, a magyar csapatok ellen vívott edzőmérkőzéseken elért találatokat pedig nem beszámítva. A szóban forgó fogalmat (díjmeccs) Nagy Béla, a klub feledhetetlen krónikása honosította meg, az ő statisztikáira, munkásságára alapozva indította portálját a Tempó Fradi!, amely – többek között – az egyletben legtöbb gólt szerző játékosokat is rangsorolja.

Böde 100-as termése a következő gólfajtákból tevődik össze:
– bajnoki gólok: 66;
– hazai kupagólok: 18;
– nemzetközi tétmérkőzéseken elért gólok: 2;
– egyéb hazai díjmeccseken szerzettek: 1;
– nemzetközi barátságos és díjmeccseken esettek: 13.

A 100-as mérföldkövet legutóbb Lipcsei Péter érte el a Fradiban; végül 170, díjmérkőzésen szerzett góllal fejezte be ferencvárosi karrierét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik