FTC: Biztos vagyok benne, hogy lesznek még érkezők – Lovrencsics

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2020.07.21. 10:45
null
Lovrencsics Gergő (elöl) és társai nagy odaadással készülnek az új idényre, mert tudják, attól, hogy ismét bajnokok lettek, még nem dőlhetnek hátra (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
Lovrencsics Gergő, a Ferencváros 36-szoros válogatott védője megadja a tiszteletet Szerhij Rebrov vezetőedzőnek is, a vakáció alatt pedig a Balatonon és horgászattal töltődött fel az új idényre.


– Igaz, hogy főnöknek hívja Szerhij Rebrovot?
– Amikor róla beszélek, igen – felelte Lovrencsics Gergő, a zöld-fehérek 31 éves védője. – Egyébként coachnak szólítom, ez angolul edzőt jelent. Még véletlenül sem hívom a keresztnevén. Pályafutásom során egyedül Dárdai Pál kérte, hogy tegezzük, nekem az is nehezemre esett. Szeretem mindenkinek ilyenformán is megadni a tiszteletet.

– Kemény munkát végeznek Ausztriában?
– Szerhij Rebrov a megszokott célratörő énjét mutatja. Sikereket csak kemény munkával lehet elérni, ehhez tartja magát. A nyári szabadságunkról egytől egyig motiváltan tértünk vissza, nem érzem senkin, hogy azt gondolja, miután kétszer egymást követően megnyertük a bajnokságot, nyugodtan hátradőlhetünk.

SZÁMOKBAN
24 éves volt, amikor először válogatott lett, Egervári Sándor vetette be Kuvait ellen (1–0)
42 tétmérkőzésen játszott Lovrencsics Gergő a mögöttünk hagyott idényben, s négy gólpasszt adott
5730 percet kapott a pályán Szerhij Rebrov vezetőedzőtől, azaz 71 meccsen játszott nála

– Fejben vagy testben kellett inkább kipihennie magát?
– Mindkettőben. Sűrű volt a június, sorra játszottuk a mérkőzéseket, a végére jelzett is a szervezetem, kisebb sérülést szenvedtem, az utolsó két bajnokit ki kellett hagynom. Jólesett pihenni, a családdal a Balatonnál voltunk, nem szerettünk volna külföldre utazni. Ott volt velünk édesapám és édesanyám is, a gyerekek nagyon jól érezték magukat, így mi, szülők is kikapcsolódhattunk egy kicsit. Három napig a hobbimnak is hódolhattam.

– Csak nem horgászni volt?
– De igen. A horgászklub rendszeresen forgat kisfilmeket, amelyek a világhálón jelennek meg, népszerűsítve a csapatot, ennek keretén belül mentünk Bajánsenyére. Az osztrák határhoz közel van, sosem horgásztam még ott. Hetvenkét órán át semmi másra, csak a botjaimra kellett figyelnem. Teljesen ki tudtam kapcsolni, nagyon jól éreztem magam.

– Fogtak is valamit?
– Kulisszatitkot nem árulhatok el, maradjunk annyiban, pontyra mentünk, de akasztottunk harcsát és amurt is. Hogy mekkorákat, a filmből majd kiderül. Mozgalmas három nap volt, sokat kellett agyalni, hol találjuk meg a nagy halakat. Helykeresésből, különböző csalikombinációk kikísérletezéséből is állt a horgászat, és meglepő módon a kánikula ellenére végül a sekély vízben találtuk az igazán nagyokat. Szóval, a vakációról teljesen kipihenten tértem vissza, az első edzésre már labdaéhesen érkeztem.

A ferencvárosiak rutinos védője méretes pontyot fogott kikapcsolódásképp
A ferencvárosiak rutinos védője méretes pontyot fogott kikapcsolódásképp

– Ezekben a napokban Ausztriában edzőtáboroznak, edzések, mérkőzések követik egymást. Csapatkapitányként mennyi feladat hárul önre?
– Az ilyen edzőtáborok alkalmával sok mindenre kell odafigyelni. Időre van szükség, amíg az új környezetben beáll a játékosok napi ritmusa. Mikor van a reggeli, hol vesszük fel az edzésszerelést, kell-e maszkot viselni masszázs közben, hova kell a szennyest letenni. Figyelni kell, hogy minél kevesebb legyen az apró konfliktus. Szerencsére mindenki partner, a társaim is jól tudják, hogy csapatkapitányként csak a javukat szeretném.

– Az új fiút, Bogdán Ádámot aligha kell pátyolgatnia.
– Ő rutinos róka, hamar megtalálta mindenkivel a közös hangot. A válogatottból már jól ismertem, keményen dolgozik, hogy bizonyítsa, megérte szerződtetni. Ezen a téren jól állunk, három szenzációs kapusunk van. Az elmúlt idényben Gróf Dávid is remek vetélytársa volt Dibusz Dénesnek, most még nagyobb lesz a harc a csapatba kerülésért.

– Az albán szélső, Myrto Uzuni augusztusban csatlakozik a kerethez. Mit gondol, lesznek még érkezők?
– Biztos vagyok benne. Az elmúlt időszakban láthattuk, mennyire jót tesz az igazi vetélkedés. Enélkül képtelenség sikereket elérni.

– Az elmúlt idényt nehéz lesz túlszárnyalni. Mi lehet a cél a következő évadban?
– Ezen én is sokat gondolkodtam. Legalább olyan idényt szeretnék, amilyen a legutóbbi volt. Legyünk bajnokok, jussunk be valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe, amolyan extraként ott lesz még a Magyar Kupa is. Aztán meglátjuk, mi lesz. A legutóbbi is nagyon nehéz volt, és ne feledjük el, idén a nemzetközi porondon csupán egymeccses selejtezők várnak ránk. Egyáltalán nem lesz mindegy, ki játszik odahaza, és kinek kell idegenbe utaznia. Bár azt se feledjük, ezek a mérkőzések mind zárt kapusak lesznek, üres lelátók előtt kell futballoznunk. Ez idegenben segítség lehet, idehaza viszont annál rosszabb.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Bogdán Ádám (Hibernian – Skócia, szabadon igazolhatóként), Myrto Uzuni (albán, NK Lokomotiva – Horvátország), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Bőle Lukács (ZTE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Nagy Zoltán Olivér, Kovács Marcell, Redzic Damir
Kiszemeltek: Roko Baturina (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország, legutóbb kölcsönben NK Bravo – Szlovénia), Veljko Birmancsevics (szerb, FK Csukaricski – Szerbia), Marjan Sved (ukrán, Celtic – Skócia)
Távozók: Davide Lanzafame (olasz, Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Leandro (brazil-magyar, FTC II), Otigba Kenneth (szabadon igazolható), Silye Erik (mezőkövesdi kölcsön után Vasas)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Gastón Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bőle Lukács (ZTE), Csonka András (ZTE FC), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik