FTC: az ultrák ismét meccsre mennek - kintről szurkolnak?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.31. 08:59
null
Valószínűleg nem a lelátóról, de ismét a mérkőzésen buzdítják az ultrák a Fradit (Fotó: <a href="http://www.cokekris1.fotoalbum.hu/" target="_blank">cokekris1.fotoalbum.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai is elkísérik a zöld-fehéreket a ma esti, Csákvár elleni Magyar Kupa-negyeddöntőre, amelynek első mérkőzését Busai Attiláék 5–0-ra megnyerték hazai pályán.

Ötgólos hátrányban nehéz már mit kitalálni. Tegyük hozzá rögtön, most nem is muszáj, mivel az NB II-es csákváriak már a sorsolás pillanatában tudták, hogy a párharc esélyese a Ferencváros, amely érvényesítette a papírformát, és az Üllői úti mérkőzésen 5–0-ra legyőzte ellenfelét. Ez azonban cseppet sem szegte a másodosztályú kis csapat kedvét, sőt Bognár György szakmai igazgató váltig állítja, hogy futballünnepként tekintenek a keddi mérkőzésre – is.

„Már az elején tisztáztuk, hogy a csapatok között osztálynyi különbség van – mondta Bognár György. – A Ferencváros az élvonalban dobogós, mi meg a kiesés ellen küzdünk a másodosztályban. A továbbjutás eldőlt, ez nem is kérdés. A véleményem azonban változatlan, megérte idáig eljutnunk, hiszen egy neves csapat lehetett az ellenfelünk, ráadásul ezer-ezerötszáz csákvári láthatja a Ferencvárost. Ilyesmire több évtizede nem volt már példa, valószínűleg nem is lesz egyhamar. Nagy hírű klubot szerettünk volna ellenfélnek, hát megkaptuk, s örülünk neki.”

Az eredmény tehát sokadrangú kérdés Csákváron, ám van, amiből nem enged a klub vezetősége. Azt már az első mérkőzés is aláhúzta, nem akarja „betolni a csapatbuszt” a gólvonalra, hiszen aligha engedheti meg magának, hogy játékosai rendre arra rugdossák a labdát, amerre állnak.

„Most is, mint az első mérkőzésen, igyekszünk játszani, és megtartani a labdát. Sőt, szeretnénk helyzeteket kialakítani, és gólt szerezni. Ez akkor sikerülhet, ha bátran futballozunk. Mivel az előnye behozhatatlan, a Ferencváros gyakorlatilag a teljes cseresorát pályára küldheti, nem hiszem azonban, hogy a szerepet kapók lebecsülnének bennünket. Épp ellenkezőleg! Azok, akik ezúttal lehetőséghez jutnak, bizonyítani akarják Thomas Dollnak, hogy fontos bajnokikon is helyük van a kezdők között.”

A Tersztyánszky Ödön Sportközpontban nem csak a lelátóról látható a mérkőzés (Fotó: magyarfutball.hu)
A Tersztyánszky Ödön Sportközpontban nem csak a lelátóról látható a mérkőzés (Fotó: magyarfutball.hu)

A Csákvár kétszáz jegyet biztosított a vendégeknek a találkozóra, a Ferencváros szimpatizánsainak még ma is lesz lehetőségük jegyet venni az Üllői úton 2000 forintos egységáron, a helyszínen már nem lehet belépőt vásárolni.

A belépéshez szükség lesz szurkolói kártyára, a szabályzat ellen tiltakozó ultrákat azonban ez nem állítja meg, nekivágnak a túrának. A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldal felhívása szerint szervezett utazás nem lesz, a drukkerek a helyszínen találkoznak. Várhatóan kintről szurkolnak a zöld-fehéreknek.

Az új, vénaszkenneres beléptetőrendszer kialakítása óta legutóbb szeptember 10-én a Vecsés elleni Magyar Kupa-találkozóra kísérték el a Fradit a szervezett szurkolói csoportok, most ismét mérkőzésen buzdítják kedvenc csapatukat.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

18.00: Szolnoki MÁV FC–Kisvárda
Az első mérkőzésen: 3–1
18.00: Csákvári TK–Ferencváros (élőben az NSO-n!)
Az első mérkőzésen: 0–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik