HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2013.07.24 20:14 Frissítve: 2015.01.10 01:38

FTC: az új támadónak Drogba a példaképe

Ulysse Diallo személyében gólerős mali támadóval erősített a Ferencváros. A fiatal játékos a szerződés aláírását követően elmondta, Didier Drogba a példaképe, a zöld-fehérekkel pedig minden fronton az élen végezne.

„Az volt az álmom, hogy Európában futballozzak, ami most megadatik nekem. Köszönöm a barátaimnak, és mindenkinek, aki segített abban, hogy eljuthassak idáig. Ígérem a szurkolóknak, hogy a legjobb tudásommal segítem a Ferencvárost. Tudom, hogy Ricardo Moniz és a szurkolók maximálisan hisznek az együttesben, így vagyok ezzel én is, ezért nem is lehet más célunk, mint hogy minden fronton az élre vezessük az FTC-t” – nyilatkozta Diallo a fradi.hu-nak, majd röviden jellemezte saját magát is.

„Akrobatikus, technikás labdarúgó vagyok, aki jobb és bal lábbal is képes veszélyes lenni. Fejlődni persze minden téren szeretnék még a Fradiban.”

A fiatal játékosnak nem volt könnyű gyerekkora, de biztos benne, hogy a szülei büszkék lennének rá:

„Kongóban nőttem fel, és már egészen kis gyermekkorom óta rúgtam a labdát. Kongóban mindenki profi, Európában játszó futballista akar lenni, rengeteg gyerek focizik az utcákon, ahogyan én is tettem. Sokszor az iskolát is kihagytam, csakhogy a többiekkel játszhassak. Tudtam, hogy nagyon sokat kell tennem azért, hogy teljesüljön az álmom. Az ember előtt kevés esély adódik, ezt jól megtanultam édesanyámtól és édesapámtól, akiket sajnos már elveszítettem. Azért is vagyok ma rendkívül boldog, mert biztos vagyok benne, hogy a szüleim mennyire örülnének és büszkék lennének rám, ha látnák, hogy Európába, a Ferencvároshoz igazoltam” – tette hozzá Diallo, akinek további álma, hogy a Fradival a Bajnokok Ligájában szerepelhessen.

2019.02.20 17:25:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csak az első félidőben villogott a Kisvárda, a szünet után sokkal jobban futballoztak a zöld-fehérek.

2019.02.20 13:39:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Kora délután győzött a Vidi és a Honvéd, ahogy a Budaörs és a Soroksár is. Iksz a Kövesd–Halin.

2019.02.19 14:43:54

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Riccardo Guffanti márciustól már az edzőképzés hallgatóinak is oktatja a scoutingot.

2019.02.19 21:21:12

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Minden különösebb felhajtás nélkül járták a pályákat, figyelték a kölyköket.

2019.02.19 21:15:17

Labdarúgó NB I BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Csakhogy akinek a történetéből városi legenda lesz, a nadrágjából divat, a pályafutásából meg példa, annak nemcsak arra kell odafigyelnie, hogy mit tesz, hanem arra is, meddig.