FTC: az új stadion előtt szobrot állítanak Albertről - fotó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.18. 07:07
Méltó emléket állít Albert Flóriánnak a Ferencváros. A „Császárnak” becézett legendáról több mint háromméteres, egész alakos bronzszobor készül, amelyet az idén átadandó új futballstadion előtt helyeznek el – írja a Blikk.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy engem kértek fel a munkára – nyilatkozta a blikk.hu-nak Kligl Sándor szobrász, képzőművész. – Albert Flórián fantasztikus futballista volt, sokszor láttam játszani, érte tényleg érdemes volt kilátogatni a stadionokba. Soha nem feledem a góljait, a cseleit, ahogy azt sem, többször utaztam vele együtt a villamoson, a példaképpel, a legendával.”blikk.hu-nak Kligl Sándor szobrász, képzőművész. – Albert Flórián fantasztikus futballista volt, sokszor láttam játszani, érte tényleg érdemes volt kilátogatni a stadionokba. Soha nem feledem a góljait, a cseleit, ahogy azt sem, többször utaztam vele együtt a villamoson, a példaképpel, a legendával.”

A 69 esztendős alkotó hozzátette, sok nagy feladatot bíztak már rá, a mostani mégis az egyik legemlékezetesebb a számára.

„Ilyen monumentális művet még nem készítettem. Különleges érzésekkel fogtam neki a létrehozásához, hiszen ahogy már említettem, rajongtam Albert Flóriánért” – tette hozzá Kligl, aki tegnap megmutatta a 2011-ben elhunyt korábbi aranylabdás gyermekeinek a mű viaszmásolatát, amely az alapja a végső, bronzból öntött változatnak.

„Megható, ugyanakkor felkavaró érzés volt rápillantani édesapánk készülő szobrára – mondta ifj. Albert Flórián. – Tényleg élethű az alkotás.”

Albert Flóriánról bronzszobrot állítanak a Ferencváros új stadionja előtt (Fotó: blikk.hu)
Albert Flóriánról bronzszobrot állítanak a Ferencváros új stadionja előtt (Fotó: blikk.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik