D. Á. 2020.08.14 15:04 Frissítve: 2020.08.14 15:39

FTC: az új kamionnal határon túlra is vinnék a fradizmust – videó

A Ferencváros péntek délelőtt a Groupama Aréna előtt bemutatta új kamionját, amellyel nem csupán sporteseményekre, hanem különböző fesztiválokra és falunapokra is eljuthat a klub. A sajtóesemény után Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke nyilatkozott az NSO Tv-nek.


„Több felmérést végeztünk, és arra jutottunk, hogy több mint 150 ezer, szurkolói kártyával rendelkező fradista van, akik átlagosan 115 km-re laknak Budapesttől. Elkezdtünk azon gondolkozni, hogyan tudnánk eljutni hozzájuk” – mondta Nyíri Zoltán.

A Ferencváros nem csupán sporteseményeken, hanem különböző rendezvényeken is használni szeretné a kamiont – akár falunapokra és fesztiválokra is eljuthatnak az FTC tagjai.

A kamion húsz méter hosszú, két és fél méter széles, valamint négy és fél méter magas, külseje teljesen zöld, s megtalálható rajta az FTC logója, valamint szimbóluma, a sas is. A Ferencváros ügyvezető alelnöke bemutatta a monstrum belső terét is, amelyben egy szurkolói bolt, illetve egy kisebb múzeum is megtalálható. Ebben a múzeumban szinte mindig cserélik majd a relikviákat, mindig annak a szakosztálynak lesznek ott a begyűjtött ereklyéi, amelyik éppen utazásra használja a „bestiát”.

Nyíri elmondta, nem csupán Magyarországon szeretnék népszerűsíteni a klubot. 

„Az a tervünk, hogy határtól határig, sőt a határon túlra is elvigyük a fradizmust, a klubnak a mondanivalóját. Szeretnénk, hogy minél többen megismerjék a Ferencvárost, azok is, akik nem tehetik meg, hogy eljussanak hozzánk” – tette hozzá Nyíri Zoltán.

A sportvezető elárulta, a hazai mérkőzések idejére még keresik a kamion állandó helyét, de erre augusztus 31-ig mindenképpen várni kell, addig ugyanis a Balatonon kezdi meg az országjárást. Előbb Siófokon, majd Keszthelyen, Vonyarcvashegyen és Balatonalmádiban lesz látható.

Az eseményen kiderült, a belső kialakításhoz egy tonna faanyagot, 200 méter acél zártszelvényt, több száz méter vezetéket és 3500 csavart használtak fel. Az impozáns külső és belső megjelenést 600 négyzetméternyi fóliával biztosították.

2020.09.29 15:55:55

Labdarúgó NB I P. K.

Az Újpest hozta a legtöbb légióst. A Fehérvár becsült értéke esett vissza leginkább a nyáron.

2020.09.27 17:49:54

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A lila-fehérek 2015 után tudták ismét idegenben legyőzni a Honvédot. Ahogyan akkor, most is 2–1 lett a javukra.

2020.09.26 23:06:31

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.09.26 10:25:55

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A harmadik egerszegi gólt a születésnapos Koszta Márk lőtte büntetőből. A ZTE első hazai sikerét aratta.