nemzetisport.hu 2014.12.09 17:12 Frissítve: 2015.03.31 01:36

FTC: az U-válogatott támadó három évre aláírt

A Ferencváros hivatalos honlapján adta hírül, hogy Holman Dávid három évvel meghosszabbította szerződését a klubbal. A korosztályos válogatott magyar támadó kontraktusa a transfermarkt.de szerint 2015 nyarán járt volna le a Fradinál, ebből kiindulva most 2018-ig írt alá a zöld-fehérekhez, akiknek az a céljuk, hogy minél több fiatal magyar játékossal érjenek el sikereket a közeljövőben.

Holman Dávid 2018-ig meghosszabbította szerződését (Fotó: fradi.hu)

 

Holman 2010-ben, 17 évesen került a Ferencvároshoz, és két évvel később, a Siófok ellen már az élvonalban debütálhatott. A következő évben újabb négy alkalommal szerepelt az első osztályban, az előző idény pedig igazi áttörést hozott. Folyamatosan számítottak a fiatal játékosra, aki újabb 22 NB I-es meccset játszhatott – tekint vissza Holman eddigi pályafutására a fradi.hu.

HOLMAN: MINDENT MEGTESZEK, HOGY MEGHÁLÁLJAM A BIZALMAT

„Hosszabb pihenő után tértem vissza, úgyhogy jelen pillanatban az lebeg a szemem előtt, hogy az alapozás elvégzése után száztíz százalékos állapotban léphessek pályára. Ha erre lehetőségem lesz, mindent megteszek azért, hogy a Ferencváros belém fektetett bizalmát megháláljam. Eddigi pályafutásom hullámzóan alakult. Volt már rá példa, hogy meccseket sikerült eldöntenem, de az is előfordult, hogy sérülés miatt ágyhoz voltam kötve. Remélem, a jövőben előbbiből lesz több, szeretném gólokkal segíteni a Fradit a pontszerzésekben" – mondta Holman Dávid a Fradi hivatalos honlapjának.

Holmantól elsősorban váratlan megoldásokat, technikás mozdulatokat és cseleket láthattak a szurkolók, de a Győr elleni mérkőzésen azt is megmutatta: bombagólokat is várhatnak tőle.

Holman az idén nyáron légmellet kapott, ami miatt meg is kellett műteni, így a mostani szezon nagy részében nem segíthette a Fradit. Folyamatos erősödés után azonban az ősz végén négy Ligakupa-meccsen két gólt szerzett, legutóbb múlt héten, az Újpest ellen volt eredményes elegáns mozdulattal.

Holman Dávid az U19-es, majd az U21-es válogatottnak is tagja volt, utóbbiban négy meccsen három gólt szerzett, tehát egyre jobb erőben és formában van, fejlődését pedig a mostani szerződéshosszabbítás tovább segítheti.

HOLMAN BOMBAGÓLJA A GYŐR ELLEN

2019.07.22 13:30:38

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Egy éve megszüntette a szövetség a sok vitát kiváltó díjazási formát, most visszavezeti.

2019.07.20 22:15:05

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkolókat napjainkban jobban meg kell becsülni, mint bármikor. Hiszen akárhány náció fiai alkothatják a kezdő tizenegyet, Liverpoolban mindig angolul, Madridban spanyolul, a Groupama Arénában, Újpesten vagy Debrecenben magyarul szól a dal.

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu