Harmadik beavatkozásra is szüksége van az életéért küzdő Adamsnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.26. 14:39
null
Akeem Adamsnek (balra) nem volt korábban semmilyen súlyos sérülése vagy betegsége (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Továbbra is súlyos állapotban van a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros védője, Akeem Adams – adta hírül a fradi.hu. Mint arról beszámoltunk, a trinidadi védő szívinfarktust kapott.

 

♦ SZERDA ESTE AKEEM ADAMS, A FERENCVÁROS FUTBALLISTÁJA SZÍVROHAMOT KAPOTT
♦ A 22 ÉVES VÉDŐT INTENZÍV OSZTÁLYON ÁPOLJÁK, TÖBB BEAVATKOZÁSON IS ÁTESETT. ÁLLAPOTA SÚLYOS.
♦ VÉRADÓK SEGÍTSÉGÉT KÉRI A FERENCVÁROS
♦ A TRINIDADIAKAT IS SOKKOLTA AZ ESET, IMÁDKOZNAK ADAMSÉRT
♦ ÉDESANYJA ÉS ÖCCSE IS BUDAPESTRE JÖN
♦ KERINGÉSTÁMOGATÓ ESZKÖZT KELLETT BEÉPÍTENI, KRITIKUS NAPOK JÖNNEK

„Tegnap este folyamán, Akeem Adams szívinfarktust kapott. A játékost a lehető leggyorsabban a Városmajori Szívklinikára szállították, ahol azonnali szakszerű ellátást kapott. Az orvosok azóta is azért küzdenek, hogy stabilizálják az állapotát. A hír a szakmai stábra, a játékostársakra, és a klub dolgozóira is sokkolóan hatott. Akeem Adams az életéért küzd, azt kérjük a sajtó munkatársaitól, hogy ezt a küzdelmet hadd folytathassa méltósággal" – mondta Vámos Zoltán kommunikációs igazgató.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál is megosztotta információit a média képviselőivel.

„Ahogy az összes labdarúgónk, úgy Akeem Adams is részletes orvosi vizsgálatokon esett át szerződtetésekor. Van egy, a FIFA, valamint az UEFA által is jóváhagyott orvosi protokoll, amelyet mindig elvégzünk, ezek negatívak voltak Adamsnél is, tehát semmilyen jel nem mutatott arra, hogy egy ilyen sajnálatos eset bekövetkezhet. Sőt, futballistáinkat az UEFA és a FIFA előírásainál is szigorúbb orvosi kontroll alatt tartjuk Adams több beavatkozáson is átesett, az újabb infarktus lehetőségét kizárták, de sajnos még ennek ellenére is súlyos állapotban van" – fogalmazott Orosz Pál.

„Adamsnek sem súlyosabb sérülése, sem betegsége nem volt korábban. Három klubnál is megfordult itthon, de semmi nem utalt ilyen problémára. Az is biztos, hogy a Ferencvárosnál nyújtott jó teljesítményét a trinidadi válogatott újdonsült szövetségi kapitánya is figyelemmel követte, és biztos vagyok benne, hogy a felépülése után is hosszú távon számít a védő játékára. Szomorúan hallottuk a híreket, jobbulást kívánunk Akeemnek” – írta a Nemzeti Sport Online érdeklődésére a helyi futballportál, a Socawarriors szerkesztője, Nigel Myers.

„A nemzet futball-testvérisége csodás felépülésben reménykedik, miután a 22 éves Akeem Adams súlyos szívinfarktuson esett át” – közölte a trinidadi 96.1 WeFM rádió.

„Mielőbbi gyógyulást kívánunk volt játékosunknak, Akeem Adamsnek. Imádkozzatok érte és családjáért" – kéri a védő volt klubja, a Central FC. „Mi is imádkozunk érte. Légy erős, testvér, megnyerheted ezt a csatát!” Adams a Central FC-ből igazolt a nyáron a Ferencvároshoz.

A Trinidad és Tobagó-i Labdarúgó Szövetség Adamsről szóló beszámolójában idézi a hátvéd ferencvárosi csapattársát, Csilus Tamást, aki szerint barátja nagy támogatást kap a játékosoktól, a klubtól és a szurkolóktól.

„Edzés után sokat beszéltünk, viccelődtünk és egy kicsit táncoltunk is. Utána három órával hívta a klub egyik alkalmazottját, hogy nem érzi jól magát. Tíz perccel később ott voltunk nála, és elvitték a kórházba. Imádkozunk érte. Mióta megérkezett, kiváló barátom" – tette hozzá Csilus a szövetség honlapjának.

„Az intenzív osztályon fekszik, megpróbálják stabilizálni az állapotát. Az ügynöke, Humphry Nijman Hollandiából repül, hogy informáljon minket. Úgy tudjuk, a következő 24–72 óra kulcsfontosságú lesz. Nincs eszméleténél, és gépekre kapcsolták. Nagyon, nagyon rosszul van" – idézi a trinidadi Wired868 Adams helyi ügynökét, Dion Sosát.

A huszonhatszoros trinidadi válogatott kapus, a 2007-ben visszavonult Shaka Hislop (Reading, Newcastle United, West Ham, Portsmouth, FC Dallas – jelenleg az ESPN szakkommentátora) twitterén tudatta, imádkozik az életéért küzdő honfitárs felépüléséért. „22 éves és szívinfarktust kapott Magyarországon. Veled az imám, testvér!” – üzent Kenwyne Jones, a Stoke City hatalmas termetű centere.

Az FTC csütörtökön 15 óra után felhívást tett közzé a honlapján, amiben arra kér mindenkit, hogy aki teheti, látogasson el az Országos Vérellátó Szolgálat budapesti központjába (Karolina út 19-21.), és adjon vért, mert a Adamsnek a folyamatos műtéti beavatkozások miatt szüksége van rá.

„A szakemberek minden lehetséges vértípusú ember felajánlását várják a vércsoportok kompatibilitása miatt – írta a fradi.hu. – Megkérjük a véradókat, hogy személyi igazolványt, lakcím kártyát és TAJ kártyát vigyenek magukkal, anélkül ugyanis nem tudnak vért adni! A véradókat reggel 7 órától este 19 óráig várják az alább megadott címen."

ADAMS ÉDESANYJA ÉS ÖCCSE BUDAPESTRE UTAZIK

Akeem Adams édesanyja még kedden is beszélt a Ferencvárosban futballozó idősebbik fiával
Skype-on, a játékos akkor még semmi jelét nem mutatta annak, hogy rosszul lenne – tudta meg a Nemzeti Sport Online Stethon Nicolastól, a Trinidad Newsday munkatársától, aki személyesen beszélt a gyermekéért aggódó szülővel. Az édesanya azonnal elkezdte szervezni utazását Magyarországra, hogy minél előbb Akeem fia mellett lehessen. Nem jön egyedül, vele tart a fiatalabbik Adams fivér, aki hazájában szintén labdarúgó, méghozzá kapus. Adams édesanyja elmondta még, hogy férje három éve szélütés következtében hunyt el. [az esti televíziós riportokban elhangzott orvosi nyilatkozat viszont hirtelen szívhalálra utalt – a szerk.]

JÓKÍVÁNSÁGOK SORA

A magyar klubok és játékosok szolidaritásukat kifejezve sorra tették közzé felépülést kívánó közleményeiket közösségi oldalaikon, megosztva a Ferencváros véradással kapcsolatos felhívását. Üzent Megyeri Balázs, a görög Olympiakosz magyar válogatott kerettag kapusa is: „Gyógyulj fel, Akeem Adams! A Fradi-család veled van!” – írta twitterén.

KRITIKUS NAPOK JÖNNEK, KERINGÉSTÁMOGATÓ ESZKÖZ KELLETT

„Az életéért küzdünk. Mivel látjuk, hogy a szív nehezen próbál magához térni, jelentősen csökkent a szívfunkciója, ezért elképzelhető, hogy az edzésen tapasztalt fáradékonyság már az infarktusnak volt az előjele. Egy fontos részlet kimaradt a család kórtörténetéből, az édesapja hirtelen szívhalálban vesztette életét” – mondta dr. Szelíd Zsolt a TV2 Híradójában.

Orosz Pál hozzátette, jelen pillanatban másodlagos, hogy a későbbiekben visszatérhet-e a pályára Adams, hiszen most az életéért kell harcolnia.

Már két műtéten is átesett Adams, állapota továbbra is válságos. Szelíd Zsolt az RTL Klub híradójának annyit közölt, hogy keringéstámogató eszközt kellett beépíteni Adamsnak, a mai nap terve az volt, hogy műszív, valamint az említett eszköz beépítése megtörténjen, amely a szívpumpa funkcióját venné át.

A műsorban elhangzott, hogy szívátültetésre is szükséges lehet, a következő napok pedig még kritikusak lehetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik