FTC: az ecuadori válogatott balhátvéd aláírt - hivatalos

Vágólapra másolva!
2015.01.28. 16:15
null
Ramírez aláírt a Fradihoz (Fotó: fradi.hu)
Megerősítést nyert a Nemzeti Sport Online korábbi információja, balhátvédet igazolt a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros. A Fradi a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette az ecuadori válogatott játékost, Cristian Ramírezt. A Fortuna Düsseldorf június 30-ig adta kölcsön játékosát.

Szerda délután aláírta szerződését a Ferencvárosi Torna Clubhoz Cristian Ramírez, aki 2014 nyara óta a Nürnbergnél szerepelt kölcsönben – írja a fradi.hu.

Cristian Ramírez 1994 augusztusában született, tizenhat évvel később már hazája élvonalbeli együttesében játszott, 2011-ben debütált az ecuadori bajnokságban. A fiatal balhátvéd már első idényében felhívta magára a figyelmet.

Az ecuadori U17-es válogatottal részt vett a 2011-es mexikói világbajnokságon. Ecuador a nyolcaddöntőben Brazíliától kapott ki, Ramírez csapata mindegyik meccsét végigjátszotta. Ekkoriban már akkora tehetségként tartották számon a gyors és intelligens védőt, hogy az új Roberto Carlosként emlegették.

Hazája bajnokságában 2012-ben ott folytatta, ahol 2011-ben abbahagyta, és európai klubok is megkörnyékezték. Járt próbajátékon a német Borussia Dortmundnál és az angol Tottenhamnél is, ám fiatal kora és a szigorú UEFA-szabályok miatt végül otthon maradt.

2013 elején a német első osztályú Fortuna Düsseldorfhoz igazolt, a csapat azonban az idény végén kiesett a Bundesliga 2-be. Ramírez a másodosztályban szép lassan bejátszotta magát a düsseldorfiak kezdőcsapatába. 2014 nyarán kölcsönben a szintén másodosztályú Nürnberghez került.

2013 végén, 19 évesen bemutatkozhatott az ecuadori felnőtt válogatottban, a 2014-es brazíliai világbajnokságra utazó keretből az utolsó szűkítésnél maradt ki.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Hajnal Tamás (szabadon igazolható),Varga Roland (Győri ETO),
Kölcsönbe érkezők: Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország),
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Popov Patrik, Haris Attila
Kiszemeltek: Marcos Júnior (brazil, Fluminense, legutóbb kölcsönben Vitória – Brazília)

Távozók:
Kölcsönbe távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, kölcsönbe, Nyíregyháza), Holman Dávid (Lech Poznan – Lengyelország)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:

Távozhatnak: Tomislav Havojic (horvát)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik