FTC: az argentin középpályás megjött, az uruguayival nincs egyezség, a magyarral van

Vágólapra másolva!
2018.06.11. 08:42
null
Matías Rodríguez (jobbra) megérkezett Budapestre (Fotó: El Sol)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint megérkezett Budapestre a Fradi argentin kiszemeltje, Matías Rodríguez, ugyanakkor az uruguayi Alfonso Espino ügyében nem született egyezség, hiába ír napok óta az uruguayi sajtó arról, hogy a védő Magyarországon folytathatja a pályafutását.

 

Argentin sajtóhírek alapján már beszámoltunk róla, hogy Matías Rodríguez a Chacarita Juniorstól a Ferencvároshoz szerződhet, a napokban már Budapestre várják. Értesüléseink szerint azóta meg is érkezett Magyarországra a 25 éves középpályás, hamarosan orvosi vizsgálaton vesz részt, ami után alá is írhatja a szerződését a magyar csapathoz, a két klub között már megszületett az egyezség. A pálya közepén és a két szélen is bevethető futballista az argentin bajnokság legutóbbi idényében 20 mérkőzésen egy gólt és öt gólpasszt jegyzett a Chacaritában, argentin források szerint a Fradi 750 ezer dollárt (átszámítva 204.1 millió forintot) fizet az átigazolásáért.

Rodríguez lehet a második argentin, aki a Ferencváros színeiben pályára lép az NB I-ben, a támadó Héctor Morales a 2010–2011-es és a 2011–2012-es szezonban összesen 21 meccsen kapott lehetőséget, két gólt szerzett.

Rodríguezen kívül egyelőre más dél-amerikai játékost nem várnak az Üllői útra, pedig több kiszemeltje is volt a klubnak. Az uruguayi sajtóban három napja jelent meg a hír, hogy a Nacional balhátvédje, Alfonso Espino ajánlatot kapott Magyarországról, és bár klubja is hosszabbítana vele, nem biztos, hogy marad. Többek között a TirandoEsMundial‏és az InfoTircolor uruguayi oldal is erről írt. Úgy tudjuk, a Ferencváros valóban tárgyalt egy urugayi balhátvéddel, de nem született egyezség.

És jelen állás szerint a CSZKA Szófiából kiszemelt, szintén brazil Geferson sem lesz a Ferencváros játékosa, míg a bolgár sajtóban a klubbal hírbe hozott Ivan Goranov sem. Sőt, értesüléseink szerint a horvát Domagoj Drozdek sem szerződik a Fradihoz, hiába írt róla a helyi sajtó.

Ellenben a ghánai védő, Abraham Frimpong (Crvena zvezda), akinek lehetséges érkezéséről az NSO számolt be elsőként, továbbra is a jelöltek között van, ahogy Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas) és Sigér Dávid (Balmazújváros) is, sőt utóbbi ügyében értesüléseink szerint már megszületett az egyezség (miután múlt héten jeleztük, hogy a nyáron a Fradihoz szerződhet), de a klub hivatalosan ezt még nem jelentette be.

A Ferencváros labdarúgócsapata az átigazolási sajtóhíreket nem kommentálja, tájékoztatást csak a hivatalos csatornáin keresztül ad.

A távozókat érintő friss hír, hogy menedzsere, Emmanuel Gyasi is megerősítette, a ghánai Joseph Paintsil a belga Genk mellett döntött, vagyis a ferencvárosi kölcsönjáték után nem marad Magyarországon.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL**
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bene Marcell, Burzi Alex, Orosz Marcell
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda – Szerbia), Matías Rodríguez (argentin, Chacarita Juniors – Argentína), Sigér Dávid (Balmazújváros)
Távozók: Batik Bence (szabadon igazolható), Janek Sternberg (német, 1. FC Kaiserslautern – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Joseph Paintsil (ghánai, Tema Youth – Ghána, ?), Marcos „Marquinhos” Pedroso (brazil, Figueirense – Brazília), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Amadou Moutari (nigeri, Austria Wien – Ausztria), Hajnal Tamás (visszavonul?), Priskin Tamás, Rui Pedro Couto Ramalho (portugál)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik