FTC: aláírt az Angliából hazatérő U-válogatott szélső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.10. 08:08
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros szerződtette Szerető Krisztofert, a Stoke City fiatal magyar támadóját – számolt be róla a fradi.hu.

A 2000-ben született futballista – akinek éppen csütörtökön (ma) van a 19. születésnapja – Csepelen és a Honvédban nevelkedett, 2016 nyarán lett a Stoke City játékosa.

A fővárosból származó Szerető alapembere volt a 2017-ben az U17-es Európa-bajnokságra kijutó és a horvátországi tornán szépen teljesítő magyar válogatottnak, s az ősszel tagja volt az U19-es elitkörre kvalifikáló nemzeti együttesnek.

A Ferencváros nem közölte, Szerető mennyi időre írt alá. A támadónak 2020 nyaráig volt szerződése a Stoke-kal.

Szerető képviselője, Schultz Levente játékosügynök szerdán a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a korosztályos válogatott támadónak olyan felnőttcsapatot kerestek, amelyben játéklehetőséghez jut. Szerető iránt több magyar klub érdeklődött, de külföldről (például Lengyelországból) is megkeresték.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke szilveszteri beszédében már utalt Szerető érkezésére.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL**
Érkezők: Ihor Haratin
(ukrán, Zorja Luhanszk – Ukrajna), Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz, BATE – Fehéroroszország, szabadon igazolhatóként), Marten Wilmots (belga, szabadon igazolható, legutóbb Avellino – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dejan Georgijevics (szerb), Julian Koch (német), Rui Pedro Couto Ramalho (portugál), Matías Ezequiel Rodríguez (argentin)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik