FTC: Akeem Adams egész bal lábát amputálták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.18. 09:56
null
Adams édesanyja nem hagyja el fia nélkül Magyarországot (Fotó: Szabó Miklós)
A teljes bal lábát amputálni kellett a Ferencváros labdarúgójának, Akeem Adamsnek, miután szeptember 25-én szívinfarktust kapott, és a keringés-összeomlás szövődményeként elhalt a végtag izomzata – számolt be róla a Blikk.

Eddig úgy lehetett tudni, az életmentő operációt – a trinidadi védő édesanyjának engedélyével – térd alatt végezték el, de dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja megerősítette a Blikk információját.

„A fertőzés megakadályozása, a közvetlen életveszély elhárítása miatt az egész bal alsó végtagot távolítottuk el – mondta a Blikk érdeklődésére dr. Szelid. – Azóta az elsődleges feladat a még meglévő gyulladások megszüntetése. A beteg antibiotikumot kap, és a sebét is folyamatosan tisztítani kell. Az amputációhoz vezető nagyon komoly fertőzést sikerült megállítani, de továbbra is életveszélyes a futballista állapota.”

A zöld-fehér klub orvosi stábjának tagja újra megerősítette, Akeem Adams teljes gyógyulásához szívtranszplantáció szükséges, de a műtétet csak abban az esetben lehetne elvégezni, ha a védő tartósan ébren lenne, hiszen a beavatkozáshoz a beleegyezése kell. Az átültetéshez ugyanis az immunrendszer legyengítése szükséges, nehogy kilökődjön a szerv.

„Az édesanyja mindig mellette van, nem fogja elhagyni Magyarországot a fia nélkül, így várhatóan még egy jó ideig ott lesz – idézi a Trinidad Newsday Adams ügynökét, Dion Sosát. – Akeem szívrohama súlyos volt, várhatóan hosszú idő lesz a felépülés. Mi bízunk benne, hogy rendbe jön.”

Sosa hozzátette: nincs számottevő változás Adams állapotában, biccentéssel tud felelni az orvosoknak és édesanyjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik