FTC: Agresszív volt; azt hittem, letépi a fejem – Gera

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.21. 11:43
null
Gera Zoltán már nagyon várja, hogy ismét játszhasson (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros 97-szeres válogatott középpályása, Gera Zoltán a vehirsport.hu-nak beszélt röviden sérüléséről és a válogatottról, emellett a Noszlopy Gáspár Gimnázium közönsége előtt felidézett egy igencsak komoly rivalizálást, ami a Fulhamnél történt vele.

Gera Zoltán még július 30-án, a Mezőkövesd elleni bajnokin sérült meg, és mint később kiderült, egy olyan komplex combhajlítóizom-sérülést szenvedett, amely nem reagált jól a hagyományos kezelésre, ezért szeptember végén Finnországban megműtötték. A 38 éves játékos most elárulta, nagyon közel áll a visszatéréshez.

„Köszönöm szépen, egyre jobban vagyok. Még van egy kis lemaradásom, de remélem, hogy egy-két héten belül újra pályára léphetek. Jelenleg a rehabilitációt végzem, de bízok benne, hogy minél előbb visszatérhetek” – mondta Gera, aki arra a kérdésre is válaszolt, hogy szerepet játszhat-e Georges Leekens jövőbeli terveiben a válogatottnál.

„Természetesen még mindig vonz a válogatott, ha egészséges vagyok, és ismét elkezdek játszani a Fradiban, akkor utána lehet arról beszélni, hogy játszom-e még, avagy sem, addig viszont nem aktuális ez a kérdés.”


A zöld-fehérek középpályása arra is visszaemlékezett, hogy milyen nehézséggel kellett szembenéznie a Fulhamnél, amelynek 2008 és 2011 között volt a játékosa.

„Soha életemben nem találkoztam olyan erős karakterű labdarúgóval, mint Clint Dempsey. Amikor a Fulhamhez kerültem, nem tudtam, hogy az ő posztjára igazoltak, s láttam, hogy kijátszottam őt a kezdőcsapatból. Olyan agresszív volt, hogy az edzéseken azt éreztem, nem szeretnék ennek a srácnak a közelébe kerülni, mert letépi a fejem. Az is előfordult, hogy verekedni akart a parkolóban. Addig terrorizált a harcos hozzáállásával, akaratosságával, hogy egy idő után elkezdtem félni, és a kispadon találtam magam. Kellett egy kis idő, hogy ezt helyre tegyem akkor magamban, de a mai napig csodálom és tisztelem azt a győzni akarást, ami megvolt benne.”

A teljes cikket itt olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik