FTC: a Vasas válogatott középpályása is kiszemelt

Vágólapra másolva!
2017.06.13. 09:44
null
Berecz Zsombor piros-kékből zöld-fehérbe öltözhet (Fotó: vasasfc.hu)
A Nemzeti Sport Online több forrásból is úgy értesült, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata az eddigi erősítéseken túl még dolgozik egy középső, támadó középpályás szerződtetésén. Az egyik kiszemelt a Vasas egyszeres válogatott játékosa, a 21 éves Berecz Zsombor.

 

A Ferencváros ezen a nyáron már szerződtetett csatárt (Priskin Tamás), szélsőt (Bőle Lukács), védekező középpályást (Fernando Gorriarán) és hamarosan érkezik egy védő is (Otigba Kenneth). Viszont a középpálya közepén még űr tátong. A Werder Brementől kölcsönkapott Kleinheisler László már távozott, míg a poszton még számításba vehető Hajnal Tamásnak lejárt a szerződése, egyelőre nincs hír arról, hogy hosszabbítana, de ha marad is a 36 éves játékos, akkor is szükség lehet mellé erősítésre. (A másfél évvel ezelőtt igazolt német Florian Trinks jöhetett volna még szóba ezen a poszton, de ő nem vált be a Fradinál, már korábban eldőlt, hogy távozik.)

A MÁSODOSZTÁLY GÓLKIRÁLYA IS AZ ELSŐ CSAPATTAL KÉSZÜL

Az ulloi129.hu arról ír, hogy az elmúlt szezonban a Soroksár színeiben az NB II-ben 23 góllal gólkirályként végző 25 éves Lovrencsics Balázs is a Fradi első csapatával kezdte meg a felkészülést.

A válogatott Lovrencsics Gergő öccse három szezont töltött el a fiókcsapatnál, de most talán lehetősége nyílik arra, hogy Thomas Dollt is meggyőzze a képességeiről.

A 21 éves Berecz Zsombor több szempontból is ideális választás lehetne az ezen a nyáron előszeretettel magyar játékosokat igazoló Fradinál. Az egyszeres válogatott labdarúgó abszolút a jövő embere, akire hosszú távon lehet építeni, de befektetésnek sem utolsó a szerződtetése, hiszen ha jól teljesít, az ő játékjogát még külföldre is lehet értékesíteni.

Korábban lehetett vele kapcsolatban hallani külföldi érdeklődésekről, több klubtól is érkeztek miatta megfigyelők, de arról nem tudni, hogy a Vasas más országból konkrét ajánlatot kapott volna. Miközben a Ferencvárossal értesüléseink szerint – amik egybecsengenek a ckozep.hu szurkolói oldal mai hírével – már folynak egyeztetések, és a piros-kékek már Berecz lehetséges utódját is kinézték: a Honvédtól minden bizonnyal távozó, szabadon igazolható Hidi Patrikot.

Az NB I-ben a 2016–2017-es szezonban 32 meccsen hat gólt szerző és hetet előkészítő (összesen 61 meccsnél és hat gólnál jár az élvonalban) Berecz Zsombor szerződése még egy évig érvényes a Vasasnál, értékét a transfermarkt.de 600 ezer euróra teszi.

Az FTC-nél korábbi megkeresésünkre elmondták: az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal sem szeretnének máshol megjelent, igazolásokkal kapcsolatos hírekre reagálni idő előtt, konkrétumokról a klub hivatalos honlapján számolnak be.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Bőle Lukács (CSM Politehnica Iasi – Románia), Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: Lovrencsics Balázs (Soroksár)
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel, kivéve az FTC-hez csatlakozó Lovrencsics Balázst.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas)
Távozók: Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Florian Trinks (német, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, érdeklődik iránta: Standard Liege – Belgium), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Hajnal Tamás (lejár a szerződése), Jova Levente (soroksári kölcsön után érdeklődnek iránta: Nyíregyháza, Vasas)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (BFC Siófok, ?), Novák Csanád (Gyirmót, ?), Osváth Attila (DVSC, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Dusan Brkovics (DVSC), Hidi Patrik (Honvéd, lejár a szerződése), Iszlai Bence (Haladás, lejár a szerződése), Jova Levente (Ferencváros), Pekár László (Puskás Akadémia)
Távozók: Korcsmár Zsolt (Midtjylland – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vukasin Polekszics (montenegrói, Békéscsaba)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Berecz Zsombor
(Ferencváros; Genoa, Sassuolo és Atalanta – Olaszország; Hertha BSC és Hoffenheim – Németország, Lengyelország), Debreceni András, Kire Risztevszki (macedón, Videoton)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik