nemzetisport.hu 2016.05.17 11:10 Frissítve: 2016.05.17 16:27

FTC: a távozó támadó az MLS-ben, Katarban, de Kínában is kiköthet

Néhány hete először a Nemzeti Sport Online adta hírül, hogy az ötszörös belga válogatott Roland Lamah nyáron a szerződése lejártával távozhat a Ferencvárostól. Azóta több forrás is megerősítette a hírt, szerbiai információk szerint a Crvena zvezdánál is szívesen látnák, de úgy tudjuk, a 28 éves futballista nem feltétlenül Belgrádban képzeli el a folytatást.

Roland Lamah-val erősítene a szerb bajnok Crvena zvezda (Fotó: Földi D. Attila)

 

 

A szerb Szportszki Zsurnal információja szerint a Bajnokok Ligája-selejtezőjére készülő Crvena zvezda is érdeklődik Roland Lamah iránt, akinek a szerződése az idény végeztével lejár a Ferencvárosnál.

Az NSO belga forrásokból azonban úgy értesült, hogy a támadó nem elsősorban Európában képzeli el a folytatást. Információink szerint az amerikai profi ligából, az MLS-ből már visszautasított egy anyagilag kevésbé vonzó lehetőséget, de megfelelő ajánlat esetén szívesen igazolna át az Egyesült Államokba, ugyanakkor menedzserei már Kínába és Katarba is beajánlották őt.

Európában Franciaországból is keresték, ahol már ismerik, hiszen a Le Mans színeiben korábban 63 bajnokin játszott a francia élvonalban is. Az szinte biztosra vehető, hogy a Fradinál nem marad, a klub nem is tárgyal vele a folytatásról. Az elefántcsontparti születésű Lamah 2014-ben igazolt át a Ferencvároshoz, a most befejeződött szezonban mind a 33 fordulóban játszott az NB I-ben, hét góllal és hat gólpasszal járult hozzá a bajnoki címhez.

A Ferencvárossal kapcsolatos hír, hogy a Lamah pótlására kiszemelt játékosok közül a dán Nordsjaelland holland támadója, Joshua John már nincs képben, míg Lovrencsics Gergő ügye lehet, hogy csak az Európa-bajnokság után zárul le.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám (Soroksár, ?), Csilus Tamás (Kisvárda, ?), Haris Attila (Soroksár, ?), Kunsági Roland (Soroksár, ?), Valencsik Dávid (Soroksár, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Burak Camoglu (német-török, Dortmund II), Marvin Ducksch (német, Dortmund II), Fiola Attila (Puskás AFC), Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Stieber Zoltán (Hamburg, kölcsönben Nürnberg), Szalai Ádám (Hoffenheim, kölcsönben a Hannovernél)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, lejár a szerződése, visszavonul), Roland Lamah (belga, lejár a szerződése, Crvena zvezda – Szerbia), Nagy Ádám

2019.09.23 14:05:24

Labdarúgó NB I P. K.

Nagy Dávid Zsolt hat gólt szerzett, a Soroksár kilencet, meglepetéscsapat lett az SBTC – legek.

2019.09.22 16:53:38

Labdarúgó NB I A mérkőzésről tudósított: BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Remek hangulatban, közel 11 ezer néző előtt sokáig vezetett a Zalaegerszeg, de a végén a bajnok örülhetett.

2019.09.20 19:32:22

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

Az 1956-os forradalom után külföldön maradó Czibor Zoltánt és Kocsis Sándort Kubala László segítette szerződéshez.

2019.09.20 19:58:56

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

A hetvenedik életévét betöltő Kozma Mihály gólérzékeny, kreatív és technikás csatár volt.