FTC: a stadion üzemeltetője szerint nincs baj a pályával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 11:49
null
Így festett a stadion gyepe a hétközi Ligakupa-meccsen – mi tagadás, láttunk már ennél rosszabbat is magyar pályán (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros stadionjának üzemeltetője szerint a stadion gyepszőnyegének állapota – az elmúlt napokban megfogalmazott kritikák ellenére – jó minőségű.

A Ferencvárosi C-közép megkereste a klubot és a stadiont üzemeltető LUSS Kft.-t, hogy reagáljon az elmúlt időszakban az Üllői úti stadion pályájának kritikáira.

„Az aréna megnyitása óta négy hónap alatt összesen 23 mérkőzés és edzés volt a pályán – fogalmaz a közlemény. – Ez a szám rendkívül magas, átlagban ennyi mérkőzést egy év alatt játszanak stadionokban, ennek ellenére a pálya legnagyobb része még jó minőségű.”

„A finn és orosz válogatott meccsek során hat nap alatt két mérkőzés és három edzés volt a pályán, ez a kimagaslóan nagy terhelés megviselte a gyepet. Novemberben, amikor az átlaghőmérséklet 12 fok alatt marad, a fű regenerálódása sokkal hosszabb ideig tart, hiszen növekedése megáll. A stadionban használt fotovoltaikus lámpák a téli regenerálódás folyamatát gyorsítják, de hatásuk heti átlag két mérkőzés esetén kisebb.”

„Az aréna szakmai tanácsadója Chris Hague, aki a régi Wembleyben, a koppenhágai Parkenban és számos más stadionban dolgozott. A pályafenntartás helyettes vezetője Laczkó Zoltán, aki 12 éve golfpálya-fenntartással foglalkozik. Két állandó karbantartó végzi a munka legnagyobb részét, de a mérkőzések után plusz hat fő ideiglenes karbantartó is segíti a pálya rendbehozatalát.”

Szekeres Tamás, az Üllői úti arénát üzemeltető cégcsoport magyarországi ügyvezetője szerdán a szegedi egyetemen szólalt meg a stadionnal kapcsolatban, amiről a hvg.hu számolt be.

„Wimbledoni gyepmester tanítja a dolgozókat, hogyan kell a pályát gondozni, tízmilliókat költöttünk erre is – mondta Szekeres, aki a szurkolók helyzetével kapcsolatban is megszólalt. – A sokat támadott »tenyérleolvasós« beléptető rendszer bevezetésével sokan lemorzsolódtak, de jönnek helyettük majd mások.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik