FTC: a Sólyommal szárnyalhatnak - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.06. 07:42
A Blikk információi szerint nem kizárt, hogy a Sólyom Hungarian Airways előkészítés alatt álló magyar légitársaság lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának tőkeerős szponzora.

Miután Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a pfla.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy a „Fradinak hamarosan lesz kérője, erősebb és nagyobb, mint bárki másnak”, megindultak a találgatások, ki lehet a titokzatos támogató.

A Sólyom Hungarian Airways ománi és egyesült arab emírségekbeli befektetők támogatásával alakult meg, négymilliárd eurós (1200 milliárd forintos) vállalkozás. Vágó József vezérigazgató nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesüléseket.

„Cégünk valóban tervezi, hogy támogatja majd a tömegsportot. Jelentős összeget kívánunk erre fordítani – nyilatkozta a Blikknek Vágó József, aki nem árulta el, hogy mennyit fektetnek a sportba. – Hamarosan minden kiderül, de kiemelkedő összegről van szó.

Az FTC labdarúgócsapatának jelenleg a klub a tulajdonosa, s nem is tervezi, hogy eladja az együttest. Kubatov Gábor elnök többször is úgy nyilatkozott, hogy inkább egy tőkeerős szponzort keresnek. A Sólyom Hungarian Airways is támogatóként lehet jelen a Fradi életében.

Amint arról korábban már beszámoltunk: eközben a Nemzeti Sport arról értesült, hogy a nem nevesített külföldi befektető a kolozsvári CFR Cluj tulajdonosa, a romániai üzletember, Pászkány Árpád lehet. Ezt a hírt a zöld-fehér klub később hivatalosan és határozottan cáfolta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik