FTC: a német harmadosztályból igazoltak a zöld-fehérek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.29. 12:02
A Ferencvárosban folytatja a pályafutását Nagy Dániel, aki eddig a német harmadosztályú Osnabrücköt erősítette, de korábban megfordult a Bundesligában szereplő Hamburgban is – számolt be róla a fradi.hu.

Nagy Dániel a Ferencváros második nyári szerzeménye (Fotó: fradi.hu)
Nagy Dániel a Ferencváros második nyári szerzeménye (Fotó: fradi.hu)
Nagy Dániel a Ferencváros második nyári szerzeménye (Fotó: fradi.hu)

 

Tomislav Hajovic szerződtetése, valamint Busai Attila, Philipp Bönig és Vladan Csukics szerződésének meghosszabbítása után újabb futballista írt alá a labdarúgó NB I harmadik helyéért küzdő Ferencvároshoz.

A zöld-fehérek megszerezték Nagy Dánielt, aki a mögöttünk hagyott két idényben a német harmadosztályú Osnabrücköt erősítette, mindkét szezonban három gól és hat gólpassz fűződött a nevéhez.

A fradi.hu beszámolója szerint a 23 esztendős középpályás maximálisan megfelel a szakmai stáb által elvárt kritériumoknak, így Thomas Dollék a szerződtetése mellett döntöttek.

Nagy Dániel ötévesen, a Gödöllői Góliátnál kezdett el futballozni, majd a Goldballban és az Újpestben szerepelt.

A tehetséges futballista képességeivel kiemelkedett korosztályából, játékára a Hamburg is felfigyelt, és a német csapat szerződést kínált az akkor tizenhat esztendős Nagynak.

Nagy előbb a Hamburg U17-es és U19-es együttesében szerepelt, majd felkerült a klub második gárdájába. A 181 centiméter magas játékos felkészülési mérkőzésen a Hamburg első csapatában is pályára léphetett, ám a folyamatos játéklehetőség miatt 2012-ben az Osnabrückhöz igazolt – a folytatás pedig már ismert.

Nagy korábban szerepelt az U17-es és az U21-es magyar válogatottban. Játéka a Lech Poznan figyelmét is felkeltette, ám a 23 éves futballista Lengyelország helyett Magyarországot és a Ferencvárost választotta.

„Hamburgba egy próbajáték által kerültem ki, majd öt évet töltöttem a klubnál, majd onnan kerültem az Osnabrückbe – beszélt a légióskodásról a fradi.hu-nak Nagy Dániel. – Szép időszak volt, szívesen emlékszem vissza, rengeteget tanultam. A Fradihoz jönni előrelépés, nagyon örülök, hogy ide kerültem.”

A Németországból hazatérő támadó középpályás nemrég ismerte meg személyesen Thomas Doll vezetőedzőt, akiről korábban jókat hallott.

„Thomas Dollt Hamburgból még nem ismertem, elkerültük egymást, de sokat hallottam róla. Néhány hete találkoztunk itt, Budapesten, nagyon szimpatikus edző – folytatta Nagy Dániel, aki beszélt erősségeiről is. – Jó csapat a Fradi, remélem, megőrzi harmadik helyét a bajnokságban, és a következő szezonban még jobb lesz. Középpályás vagyok, jól látok a pályán, labdabiztos vagyok, kreatív, a helyzetkihasználásomon kellene javítani. Az FTC szurkolói nagyon híresek, nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is. Biztos, hogy jó hangulatú meccseink lesznek.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Tomislav Hajovic (horvát, Istra – Horvátország), Orosz Márk (Lombard Pápa – kölcsönből vissza?), Nagy Dániel (VfL Osnabrück – Németország)
Távozott/távozhat: Julian Jenner (holland,?), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, Debreceni VSC?), Laczkó Zsolt (?), Mark Otten (holland, ?), Arsenio Valpoort (holland ?)
Kiszemeltek: Bosnjak Predrag (Haladás), Futács Márkó (Leicester – Anglia, legutóbb Diósgyőri VTK), Tarmo Kink (észt, Kaposvári Rákóczi), Radó András (Haladás), Rafe Wolfe (jamaicai, Győri ETO FC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik