FTC: szerződtették a 15 éves gólzsákot, akinek útba esett a Milan is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.15. 00:31
Megjárta a Salzburgot, a Herthát, a Portót és a Milant is, pályára lépett a West Ham United színeiben, most pedig a Ferencvároshoz szerződött a PMFC-től távozó Csoboth Kevin, aki a Magyar Labdarúgó-szövetség versenyrendszerében eddig 204 gólt szerzett.

A hírről a bama.hu című regionális honlap számolt be, amely Csoboth Kevin édesapját, az ifjúsági válogatottal 1984-ben Európa-bajnoki aranyérmet szerző Csoboth Róbertet is megszólaltatta a klubváltás kapcsán.bama.hu című regionális honlap számolt be, amely Csoboth Kevin édesapját, az ifjúsági válogatottal 1984-ben Európa-bajnoki aranyérmet szerző Csoboth Róbertet is megszólaltatta a klubváltás kapcsán.

„A kialakult helyzet miatt nem láttuk biztosítottnak Kevin további fejlődését. A pécsi múltunkra mindig büszkék leszünk, de most váltani kellett. Bízom benne, hogy a Ferencvárosnál fizikailag és mentálisan is előrelép a fiam, az edzője Zsivóczky Gyula lesz, aki csapattársam volt az 1984-es Eb-n Bicskei Bertalan válogatottjában” – mondta a korábbi kiváló pécsi játékos.

A 15 éves Csoboth Kevin a legutóbbi szezonban a PMFC kötelékébe tartozott, de kölcsönadták a székesfehérvári Főnixnek, mert az ottani csapattal rangos nemzetközi tornákon vehetett részt. A klub 2011-ben és 2013-ban megnyerte a Cordial Cupot, amely a fiatalok BL-jének tekinthető. Csoboth a két évvel ezelőtti torna döntőjében mesterhármast ért el.

Azóta rengeteg helyről keresték már, szívesen vitték volna a hazai akadémiák, és külföldön is tárt karokkal várják. Az idén a Herthánál, a Salzburgnál, a Portónál és a West Ham Unitednél is szemügyre vették a játékát, míg 2011-ben a Milannál vendégeskedett.

Csoboth Kevin a 2012–2013-as idényben az U13-as bajnokság Nyugati csoportjában 77 gólt termelt, ezzel az összes első osztályú utánpótlás-bajnokságot figyelembe véve az ország legeredményesebb futballistájának bizonyult.

„A Ferencvárosnál nagyon jó körülmények fogadtak, remélem, ki tudom majd hozni magamból a maximumot, s ha lehet, tovább tudok lépni innen. Jó lenne külföldre kijutni” – mondta a bama.hu érdeklődésére a 15 esztendős tehetség, aki hétfőn a Fradi utánpótlásbázisán kezdte meg a nyári felkészülést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik