nemzetisport.hu 2017.11.09 14:48 Frissítve: 2017.11.09 15:48

FTC: a megvert szurkoló önvédelemből használta a kést

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Blikket, hogy a szombati, FTC–DVSC (2–1) labdarúgó-mérkőzés szünetében megvert és súlyos sérüléseket szenvedő ferencvárosi szurkoló önvédelemből használta a nála lévő kést.

 

A meccs szünetében kitört verekedés kapcsán egymásnak ellentmondó hírek és értesülések keringtek a különböző fórumokon. A beszámolók abban megegyeznek, hogy a visszatérő ultrák és az elmúlt években a Groupama Arénában zászlót bontó Halhatatlanok nevű csoport vezetője között alakult ki konfliktus. Utóbbi kést rántott, meg is sebesített vele másokat, de aztán ő is súlyos sérüléseket szenvedett a kialakuló verekedésben.

A Fővárosi Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a késelő önvédelemből használta a vágóeszközt.

„A jelenlegi adatok alapján – ahogyan azt az ügyészi indítvány is tartalmazta – a földön fekvő, az elkövetők által körbezárt sértett védekezésül használta a nála lévő kést, azzal az őt megrúgó egyik gyanúsított lábát megvágta. A rendőrség és az ügyészség ezért hivatalból vizsgálja a jogos védelmi helyzet fennállását” – közölte Bagoly Bettina szóvivő a Blikk-kel.

Mint megírtuk, két Fradi-szurkolót őrizetbe vett a rendőrség a késeléses eset kapcsán, velük szemben lakhelyelhagyási tilalmat indítványozott az ügyészség.   

„A két férfival szemben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntette a megalapozott gyanú a jelenlegi adatok szerint. Bizonyítottság esetén ezen bűncselekmények büntetési tételének a felső határa, mivel több bűncselekményről van szó, négy és fél évig terjedhet” – nyilatkozta a Digi Sport híradójának, a Sport24-nek Bagoly Bettina.

A LEGENDÁK LEVELE
Az FTC elmúlt 50 évének 50 legendás labdarúgója, sztárja a fradi.hu-n közzétett nyílt levélben fordult a ferencvárosi szurkolókhoz, amelyet változtatás nélkül közlünk.

„Tisztelt B-közép szurkolók, lelátói srácok!

Nem pusztán az FTC korábbi labdarúgóiként, bajnokaiként, a klub olyan alakjaiként fordulunk most hozzátok, akiknek a nevét annak idején a lelátón szeretettel emlegették, akiket esetleg még csak szüleitek kedveltek, vagy akikért talán már ti is szorítottatok a stadionokban. A Fradi elkötelezett szurkolóiként is jegyezzük ezt a nyílt levelet, abban a tudatban, hogy szeretett klubunk ügyeiben ezúttal a ti felelősségetek túlmutat a miénken.

A múlt szombati FTC–DVSC első osztályú labdarúgó bajnoki mérkőzés szünetében a lelátók alatt olyan szurkolói rendbontás történt, amelyben, sajnos, többen súlyosan megsérültek. Mélységesen elítéljük a történteket, s azt szeretnénk, hogy soha többé ne legyen olyan botrány, amely összefüggésbe hozható a Fradival.

B-közepes srácok! Semmilyen erőszakos cselekedet nem lehet része a lelátói életnek. Több mint három éve nem történt ilyen a stadionunkban, de most, körbenézve szűkebb pátriánkban, olvasva, figyelve a híreket szomorúan kell megállapítanunk, megközelítőleg ötven felelőtlen ember durvasága okán ahelyett, hogy a Fradi család egymásra találásáról, a remek atmoszféráról, a sport, a labdarúgás felemelő ünnepéről szólnának a hírek, szeretett Ferencvárosunkat igyekeznek besározni!

Ne hagyjátok! Ne engedjétek, hogy a mi közösségünk ünnepét elrontsák! Olyan atmoszféra volt tapasztalható a lelátón ezen a mérkőzésen, amelynek mindenki örült és mindenkit motivált. Mi átéltük ezt korábban a pályán, ezért is volt felemelő újra megélni a lelátón vagy a tévé előtt. Ilyen hangulatért érdemes kijárni a mérkőzésekre, erős, összetartó közösséget alkotni, hinni a másikban, hinni egy felettünk álló értékben, amit úgy hívnak, Ferencvárosi Torna Club.

Nagyon örültünk annak, hogy ti is közleményben igyekeztetek elhatárolódni a tettesektől, hiszen ez is az összetartozás jele. De ezek még csak szavak. Tegyetek is érte! Arra kérünk benneteket, egyértelműen, határozottan, tekintet nélkül bármire és bárkire, tartsatok rendet a köreitekben, ha szükséges, zárjátok ki soraitokból a felelősöket, az erőszaktevőket, a felbujtókat, a haszonlesőket, mindenkit, azokat is, akik kést használtak és azokat is, akik verekedtek!

Ne feledjük ugyanis, fradistának lenni felelősség, de azt sem, hogy a Fradinál soha, senki sem lehet fontosabb. Legyen jó ferencvárosinak lenni, legyen jó a Fradi-családhoz tartozni. S persze legyünk mindenkor felelősek egymásért és a Ferencvárosért!

Budapest, Ferencváros, 2017. november 9.

Az FTC korábbi labdarúgói:

Géczi István, Juhász István, Szűcs Lajos, Szőke István, Branikovits László, Rákosi Gyula, Fenyvesi Máté, Karába János, Friedmanszky Zoltán, Horváth László, Rátkai László, Németh Miklós, Martos Győző, Bálint László, Rab Tibor, Takács László, Ebedli Zoltán, Mucha József, Szokolai László, Vépi Péter, Pogány László, Keller József, Bánki József, Kincses Sándor, Fischer Pál, Dzurják József, Dukon Béla, Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Dejan Milovanovics, Szkukalek Igor, Lisztes Krisztián, Nyilas Elek, Páling Zsolt, Szeiler József, Szenes Sándor, Deszatnik Péter, Balog Zoltán, Albert Flórián, Telek András, Horváth Péter, Szűcs Mihály, Koch Róbert, Máté János, Szántó Gábor, Bojan Lazics, Szergej Kuznyecov, Mátyus János, Strausz László, Pinte Attila”

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.