FTC: a klub fenntartja álláspontját, hogy műhiba történt, de nem fellebbez

Vágólapra másolva!
2010.10.06. 18:16
Az ftc.hu tájékoztatása szerint az FTC Labdarúgó Zrt. tudomásul veszi az MLSZ Fegyelmi Bizottságának határozatát, melyben pénzbüntetés megfizetésére kötelezi a klubot az Újpest–FTC NB I-es bajnoki mérkőzés alatt történt szurkolói rendbontások miatt, és nem él fellebbezési jogával. Az FTC a játékvezetői műhiba miatt benyújtott óvásának elutasítása miatt sem fellebbez, de továbbra is fenntartja álláspontját, hogy műhiba történt. Alább Alexander Gerstl, az FTC Zrt. Igazgatójának közleményét olvashatják.

„Az FTC Labdarúgó Zrt. az Újpest–FTC NB I-es bajnoki mérkőzés kapcsán benyújtott óvásának elutasítását sem fellebbezi meg, de továbbra is fenntartja azt az álláspontját, miszerint a játékvezető műhibát követett el, amikor a második rendbontás alkalmával sem fújta le a mérkőzést.„Az FTC Labdarúgó Zrt. az Újpest–FTC NB I-es bajnoki mérkőzés kapcsán benyújtott óvásának elutasítását sem fellebbezi meg, de továbbra is fenntartja azt az álláspontját, miszerint a játékvezető műhibát követett el, amikor a második rendbontás alkalmával sem fújta le a mérkőzést.

Úgy véljük, hogy amennyiben a mérkőzést a játékvezető a második félidő kezdetekor beszünteti, nem került volna sor a szurkolók általi rendbontásra sem. Sajnálatosnak tartjuk, hogy a jelenleg hatályban lévő, mérkőzésre vonatkozó szabályzatok egymással nincsenek összhangban, így például a játék vezetésére vonatkozó szabályok és a versenykiírás is ellentmond egymásnak. A Zrt. vezetésének álláspontja szerint időszerű lenne a szabályok egységesítése annak érdekében, hogy a mérkőzésen történő események vonatkozásában egyértelmű értelmezések születhessenek. Az FTC Labdarúgó Zrt. támogat minden olyan kezdeményezést, amely ennek a megoldására törekszik.

Természetesen, ahogy eddig is, többek között a szurkolói kártya és regisztráció bevezetésével, a Zrt. ezen túl is mindent megtesz annak érdekében, hogy a mérkőzések szurkolói rendbontások nélkül kerüljenek megrendezésre és a csapatot kísérő szurkolók mind a hazai, mind pedig az idegenbeli meccseken a Ferencváros nevéhez méltóan és sportszerűen buzdítsák a játékosokat."

Alexander Gerstl, az FTC Zrt. igazgatója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik