HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.12.20 14:15 Frissítve: 2017.12.20 14:35

FTC: A BL nem reális, a cél a bajnoki cím és az El-csoportkör – Orosz

Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a FradiMédiának adott évértékelő beszédében elismerte, rosszulesett neki, amikor a szezon elején a távozását követelték, ugyanis véleménye szerint letett már annyit az asztalra az FTC-nél, hogy türelmesebbek legyenek vele. Orosz Pál elmondta, a zöld-fehérek célja 2018-ban a 30. bajnoki cím megszerzése, és bár a Bajnokok Ligája csoportköre nem lehet reális elvárás a csapattal szemben, az Európa-ligában mindenképpen szeretnének feljutni a főtáblára.

HIRDETÉS
Orosz Pál az El csoportkörébe várja a Fradit (Fotó: Koncz György)

 

„Bosszantott, hogy három-négy gyengébb meccset követően már a távozásomat követelték. Persze, régóta dolgozom már a sportban, nem vagyok annyira érzékeny, de úgy gondoltam, letettem már annyit az asztalra a Ferencvárosnál, hogy ennél türelmesebbek legyenek velem” – kezdte Thomas Doll.

Az FTC nem kezdte jól a bajnokságot, hiszen az első hét fordulóban csak két győzelmet aratott, míg az Európa-liga második selejtezőkörében kettős vereséggel, 7–3-as összesítéssel alulmaradt a dán Midtjyllanddal szemben. Utána azonban „egyenesbe jött” a Fradi, amely a Magyar Kupából ugyan kiesett, de az NB I-ben a legutóbbi 12 meccséből 10-et megnyert, így 19 forduló után három pont előnnyel az élen áll.

BEZJAK MEGKAPJA AZ ESÉLYT A DARMSTADT ÚJ EDZŐJÉTŐL

A Ferencváros szlovén kiszemeltje, Roman Bezjak kapcsán friss hír, hogy Dirk Schuster, a Darmstadt nemrégiben kinevezett vezetőedzője nem zárta be előtte az ajtót.

„Senkit sem üldözök el, minden játékos megkapja tőlem az esélyt. Romant is várom a január harmadikai edzésen, amikor megkezdjük a felkészülést” – mondta Schuster, akit december 11-én neveztek ki a Darmstadt élére.

A kék-fehérek azóta egy meccset játszottak – a Bundesliga 2. legutóbbi fordulójában 1–1-es döntetlenre végeztek a Greuther Fürth vendégeként –, Bezjak az utolsó negyedórát töltötte a pályán.

„Hét címet nyertünk vele, tehát a Ferencváros legsikeresebb edzői között van – méltatta a német szakembert Orosz Pál, a klub vezérigazgatója. – Nagyon jó munkát végez, és mivel karizmatikus figura, megosztó személyiség. De ez nem baj. Az edzőt az eredményei minősítenek. Ha valaki ránéz a tabellára, azt láthatja, hogy vezetjük a bajnokságot, tehát teljesen rendben vagyunk.”

Orosz Pál az új igazolások közül méltatta Joseph Paintsilt, valamint Miha Blazicot és Sztefan Szpirovszkit, akik a játékosmegfigyelői stábba beálló Vladan Csukicsnak köszönhetően kerültek a Fradihoz.

„Nagyon megváltozott gondolkodásban, és a sportra fókuszált. Rájött, hogy ha nem így tesz, akkor igazából nincs jövője” – mondta a vezérigazgató Varga Rolandról, aki ebben a naptári évben 21 góllal segítette a Ferencvárost, és 13 találattal vezeti az NB I góllövőlistáját.

„2018-ban mindenképpen szeretnénk megszerezni a 30. bajnoki címünket, ezzel feltűzni a harmadik csillagot a mezünkre. Ez a kimondott célunk, ezért a pályán és a pályán kívül is mindent megteszünk. A jelenlegi játékoskeret, a pénzügyi és az infrastrukturális háttér arra predesztinálja a csapatot, hogy bejusson az Európa-liga csoportkörébe. Bajnokként nem annyira nehéz odajutni. Persze, a BL-csoportkör a cél, de ez nem feltétlenül reális. A kivételek erősítik a szabályt, jó lenne bejutni, de a kimondott célunk a bajnokság megnyerése és az El csoportköre” – zárta mondandóját Orosz Pál.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 21:57:40

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Lassan elérünk oda, ahol egyszer már voltunk.

2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

HIRDETÉS
HIRDETÉS