FTC: 16 gólos győzelemmel kezdte a felkészülést a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.22. 17:08
null
Gólöröm a köbön, tarolt a Ferencváros (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros labdarúgócsapata vasárnap a Népligetben lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését: a zárt kapus találkozón a zöld-fehérek 16–0-ra legyőzték Békés megye legutóbbi bajnokát, a Szabadkígyóst – tudtuk meg a fradi.hu tudósításából.

A Ferencváros új játékosai számára kiválóan sikerült a bemutatkozás: az első félidőben Benjamin Lauth kétszer, Tomislav Havojic és Nagy Dániel egyszer-egyszer talált be a kapuba. A régiek közül Busai Attila duplázott, ráadásul adott két gólpasszt is.

A Fradi a második félidőre sort cserélt, de ez nem látszott meg a hatékonyságon: a gólok még sűrűbben érkeztek a szombaton még NB III-as osztályozót vívó (és elbukó) szabadkígyósiak kapujába.

A fiatalok közül betalált mindkét Csilus, Ádám és Tamás is – előbbi kétszer is –, és eredményes volt Holman Dávid is, aki az előkészítésből is alaposan kivette a részét. A szintén duplázó Ugrai Roland látványos szabadrúgásgóllal zárta a gólparádét.

A második félidőben pályára lépett és gólt is szerzett az egyelőre rendezetlen jövőjű Mateo Pavlovic is, Leonardo viszont még nem jelentkezett edzésre a zöld-fehéreknél.

DOLL: LAUTHON LÁTSZIK, HOGY REMEK KÉPESSÉGŰ JÁTÉKOS
„Fontos mérkőzést játszottunk, hiszen mindegyik új igazolásunk pályára lépett – mondta a fradi.hu-nak Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Amikor több futballista is érkezik a csapathoz, akkor meg kell szokni, hogy az új társ az egyes szituációkban merre és miként mozog. Az is lényeges volt továbbá, hogy 23 játékos is szerepelhetett, és miután szinte folyamatosan nálunk volt a labda, így minden futballistám tevékeny részese volt a találkozónak. Bár a nemrégiben szerződtetett labdarúgók kissé fáradtak még, mindegyikük pozitív képet mutatott. Lauth mozgásán és góljain is látszik, hogy remek képességű játékosról van szó. Kukuruzovic technikás és hasznos középpályás, Nagy Dániel és Havojic is folyamatosan jól, támadóan mozgott, Bosnjak pedig hozta, amit vártunk tőle: teljesen bejátszotta a pálya szélét. Nalepán látszik, hogy kőkemény futballista, és örülök, hogy fiatal játékosaink közül is többen eredményesek voltak. Mindent összevetve, valóban hasznos találkozó volt.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Szabadkígyós 16–0 (6–0)
Népliget,
zárt kapuk mögött
FTC, I. félidő: Dibusz – Bönig, Nalepa, Mateos, Bosnjak – Busai, Gyömbér, Kukuruzovic – Nagy Dániel, Lauth, Havojic. II. félidő: Jova – Csilus T., Pavlovic, Csukics, Hidvégi – Nagy Dominik, Buzsáky (Péter A., 66.), Holman – Csilus Á., Ugrai, Orosz
Gólszerző: Havojic (12.), Lauth (14., 40.), Busai (15., 42.), Nagy Dániel (34.), Ugrai (47., 88.), Holman (50.), Pavlovic (59.), Csilus Á. (65., 82.), Orosz (68.), Péter A. (71.), Csilus T. (76.), Nagy Dominik (80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik