Fradistának lenni felelősség - új idegenbeli mez a Fradinál

Vágólapra másolva!
2010.07.29. 11:17
null
Az új igazolások mutatták be az új idegenbeli mezt (Fotó: ftc.hu)
Címkék
A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatták az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Ferencváros új szerzeményeit, illetve a zöld-fehérek vadonatúj idegenbeli mezét. A hófehér mez ujján megjelenik a piros, a nemzeti színekre utalóan. A klub új kampányának szlogenje a „Fradistának lenni felelősség”, amely a mezen is olvasható lesz majd.

Hivatalosan is bemutatták a Ferencváros új igazolásait, a két kapust, Mester Tamást és Marko Ranilovicot, akik Kosármislenyből, illetve Mariborból érkeztek és a mezőnyjátékosokat, Andrezinhót, Juniort, Marek Heinzet, Adriano Alvest, Szrdjan Sztanicsot, Maróti Bélát, Józsi Györgyöt, Nagy Patrikot és Rodenbücher Istvánt.

Az egyik új szponzor, a Taxi 2000 vezérigazgatója, Szenci Szabó János elmondta, nagy megtiszteltetés az ország legnépszerűbb klubja támogatójának lenni, és jelentős kedvezményeket vezetnek be majd.

„Az ősz folyamán olyan tagsági kártyát kívánunk bevezetni, amelyhez kedvezmények is kapcsolódnak – mondta Szenci Szabó János. – Általam alapított cégek már korábban is támogatták a csapatot, például a 90-es években a Bajnokok Ligája-szereplés idején, ezúttal pedig szerencsére az egyik főszponzorként jelenhetünk meg az együttesnél.”

A hazai felszerelés a hagyományos zöld-fehér színekre épül, az új, fehér idegenbeli mez 100%-ban újrafelhasznált anyagból készül (a dél-afrikai vb-n szereplő sztárcsapatok is hasonló dresszekben léptek pályára), és megjelenik rajta a piros is, azaz mindhárom nemzeti szín helyet kap rajta. A „Fradistának lenni felelősség”-szlogen a címer hátoldalán, a játékosok szíve fölött jelenik majd meg, a Ferencváros felirat pedig a nyakon olvasható.

ÚJ MEZ A FRADINÁL
 

 

„A zöld-fehér mez és a rajta található, Magyarországon az egyik legismertebb és legelismertebb címer számomra nagy felelősséget, elhivatottságot és a tradicionális értékek tiszteletét jelenti. Egy értékítéletet, amit a címerbe vésett három E betű testesít meg. Az erőt, amely segítségével ez a klub mindig is a magyar labdarúgás egyik meghatározó csapata volt. Az erkölcsöt, ami a mezt viselő számára kijelöl egy értékrendet. És végül az egyetértést, ami nélkül nem léteznek nagy sikerek. Az általam vezetett klub minden dolgozójának érezni kell azt a megtiszteltetést, hogy e csapat sikeréért dolgozhat a pályán vagy azon kívül. És ugyanakkor azt a felelősséget is, amit e klub kiemelkedő múltja és presztízse meghatároz. Szerencsés embernek tartom magam, hisz ilyen emberekkel dolgozhatok, és remélem kitartó munkánk gyümölcse a pályán elért sikerekben meg is fog mutatkozni" –nyilatkozta Berkes Zoltán vezérigazgató.

„Építkezni mindig nehezebb, mint rombolni, mi viszont az előbbit szeretnénk a szezon során. A Paks rutinos játékosokból áll, ráadásul az első meccs különösen fontos egy alakuló csapat életében – kezdte Prukner László. – Ha mellénk áll a szerencse, sikeres szezonkezdet lehet holnap. A megfelelő munkát elvégeztük, nyugodtan nézek a bajnokság elé.”

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a tavaly litván gólkirályi címet szerző Valdas Trakys egyelőre nem kapott szerződést az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Ferencvárostól, őt tovább teszteli a szakmai stáb. Közben hír még a csapat háza tájáról, hogy Igor Pisanjukért bejelentkezett a frissen feljutó Szolnok, ahol a játékos korábban kölcsönben szerepelt.

Ami Balog Zoltánt illeti, a játékos sorsa ma, vagy legkésőbb péntekig eldől, eldönti, hol folytatja. Az biztos, hogy az első bajnokin vele semmiképpen nem számíthat a Ferencváros.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik