FTC-siker a Soroksár ellen, majd vereség a Dunaújvárostól

Vágólapra másolva!
2012.07.14. 12:44
null
Böde Dániel is betalált a Soroksár ellen (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros labdarúgócsapata délelőtt felkészülési meccsen 5–1-re legyőzte az NB III Duna-csoportjának 5. helyezettjét, a Soroksárt, majd délután 4–2-es vereséget szenvedett az NB II-ből a múlt szezon végén kieső Dunaújvárostól. A zöld-fehérek eddigi öt felkészülési meccsükből kettőt nyertek meg, hármat elveszítettek.

 

FERENCVÁROS–SOROKSÁR

A mérkőzés 17. percben vezetéshez jutott a Fradi: kisszöglet után Vladan Csukics adott be, a hosszú oldalon Pölöskey Péter érkezett, aki belecsúsztatott a labdába, ami a hosszú alsó sarokban kötött ki. 1–0

Két perccel később már kétgólos volt az FTC előnye: kontratámadás végén Pölöskey adott középre, ahol a felfutó Böde Dániel egyből a bal alsó sarokba lőtt. 2–0

A 20. percben veszélyeztetett a Soroksár is: bal oldali szabadrúgás után a sorfalon pattant meg a labda, ami a kapufán csattant. A 27. percben Pölöskeyvel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül a soroksáriak, így tizenegyeshez jutott a Ferencváros. A büntetőből Csukics a bal alsó sarokba gurította a labdát. 3–0

A második félidő elején, a 49. percben Pölöskey és Somália játszott össze, ezután a brazil játékos vezette a kapusra a labdát, és végül a bal alsóba lőtt. 4–0

A 72. percben szépített a Soroksár: Mészáros Attila szabadrúgásból vette be az FTC kapuját. 4–1

A 80. percben a Fradi talált be: jobb oldali szögletet követően az üresen maradt Martin Klein fejelt a kapuba. 5–1

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–SOROKSÁR 5–1 (3–0)
FTC: Jova – Fülöp N., Otten, Klein, Sváb – Gyömbér, Csukics – Jovanovic, Böde, Somália – Pölöskey P.
Gólszerző: Pölöskey (17.), Böde (19.), Csukics (27.), Somália (49.), Klein (80.), ill. Mészáros A. (72.)

FERENCVÁROS–DUNAÚJVÁROS

Délután újabb felkészülési meccs következett a Ferencvárosnak, és 4–2-es vereség a Dunaújvárostól.A Soroksár elleni 5–1-es délelőtti győzelmet követően délután a második sorával lépett pályára a Ferencváros, amely gyorsan hátrányba került a több korábbi NB I-es labdarúgót – Salamon Miklós, Sitku Illés, Milinte Árpád – felvonultató dunaújvárosiakkal szemben.

Egejuru Godslove szerzett vezetést a vendégeknek, majd David Perovics növelte az előnyt. Beliczky Gergő ugyan a szünet előtt egyenlített, ám Villám Balázs átlövésgóljával gyorsan visszaállt a kétgólos különbség. A második félidő elején egy szabadrúgást követően Salamon Miklós érkezett jól, és módosította 4–1-re az állást, majd Orosz Márk – szabadrúgásból – állította be a 4–2-es végeredményt.

A Ferencváros első felkészülési meccsén 2–1-es vereséget szenvedett az NB II-es Veszprémtől, majd ugyanennyire kikapott a Pakstól. A legutóbbi mérkőzésükön már 6–2-es győzelmet arattak a zöld-fehérek a 100 éves jubileumát ünneplő Aszód ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–DUNAÚJVÁROS 2–4 (1–3)
FTC: Gyenes – Gárdos, Grúz, Batik, Pölöskei II – Nyilasi B., Józsi, Birtalan (Hodgyai), Beliczky – Orosz, Marosevic. Szakmai igazgató: Détári Lajos
Gólszerző: Beliczky (40.), Orosz (72.), ill. Godslove (15.), Perovics (30.), Villám (41.), Salamon (61.)

 

PAKS–ORADEA

A Paks gól nélküli döntetlent játszott a romániai Luceafarul Oradeával nemzetközi felkészülési mérkőzésen.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MVM PAKS–CS LUCEAFARUL ORADEA (ROMÁNIAI) 0–0
PAKS: Kiss M. – Kulcsár D. (Heffler T., a szünetben), Éger (Zsók, a szünetben), Eppel, Csehi T. (Lakatos G., 75.) – Kiss T. (Bartha, a szünetben), Mészáros I. (Báló, 55.), Sipeki (Fiola, a szünetben), Heffler N. – Cziráki, Simon A. (Hahn J., 55.)

DIÓSGYŐR–RIMAVSKÁ SOBOTÁ

A Diósgyőr nem tudott gólt szerezni a rimaszombathelyi együttes ellen, így hiába a mintegy 1500 néző biztatása, a piros-fehérek 1–0-s vereséget szenvedtek. Sisa Tibor, a hazaiak vezetőedzője természetesen nem volt elégedett a látottakkal.

„Főleg az első félidőben szerepeltetett csapattal vagyok elégedetlen, néhány játékos kényelmesen állt hozzá, mintha spóroltak volna erejükkel. A második játékrészben több dinamikát és futómennyiséget láttam. Eljutottunk helyzetekig, lehetett volna más is az eredmény, de egy edzőmeccsen nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy lássam, be akarnak kerülni a csapatba” – nyilatkozta Sisa Tibor a dvtk.eu-nak.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DIÓSGYŐRI VTK–RIMAVSKÁ SOBOTA (szlovákiai) 0–1 (0–1)
Miskolc, DVTK-stadion, 1500 néző. Vezette: Fábián M.
DVTK: Ribánszki – Vadász V., Czégel (Vági, a szünetben), Nagy T., Gohér (Frizoni, 79.) – Abdouraman (Sekour, 70.), Takács P. (Csirszki, 86.) – Seydi, Luque (Gallardo, 70.), Fernando (Bacsa, 61.) – Vrucina (Gosztonyi, a szünetben). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Nakamura (23.)

MTK–TATABÁNYA

A csütörtökön az Európa-ligától búcsúzó MTK a Tatabányát fogadta hazai pályán, és nyert 3–2-re. A Tatabánya a találkozó elején sokszor veszélyeztette a hazaiak kapuját, mégis a kék-fehérek szereztek vezetést egy kontra végén. A második félidő gólzáporosra sikerült, a hajrában két büntetőt is ítélt a játékvezető, és végül kiegyenlített mérkőzésen 3–2-re győzött a Garami-csapat.

Az MTK természetesen nem az alapcsapatát küldte pályára, csak azok szerepeltek, akik nem vagy alig játszottak a Senica ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–FC TATABÁNYA 3–2 (1–0)
Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 100 néző. Vezette: ifj. Kovács I.
MTK: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Poór, Deutsch – Nikházi, Macura (Hajdú Á.) – Balajti (Frank), Pál A., Vass P. (Bese) – Hrepka (Tischler)
TATABÁNYA, 1. félidő: Csanovics – Almási (Ribi I.), Hegedűs N., Mudresa, Törtei – Kovács I. – Bakos, Domokos – Skriba. Z. Vujovics, Sarus. 2. félidő: Dombai V. – Ribi I., Izing, Bagi, Elev – Kovács I. (Bakos), Tóth G., Szekér D. – Móri, Szabacsi, Turcsák
Gólszerző: Balajti, Tischler, Nikházi (11-esből), ill. Szekér D., Móri (11-esből)

EGER–GYIRMÓT

Az Eger hazai pályán kapott ki 3–1-re a nyáron tovább erősítő másodosztályú Gyirmóttól.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
EGRI FC–GYIRMÓT FC 1–3 (0–1)
Eger, Szentmarjay-stadion, 200 néző. Vezette: Varga László (Kelemen A., Berényi Á.).
EGER: Juraj (Sztankó, a szünetben) – Preklet, Homola (Knakal, a szünetben), Ognejovic (Katona A., a szünetben), Hamouz – Koós (Tanque, 71.), Stanislaw, Pavicsevics, Dobrics – Hrisztov (Pavlov, 71.), Pisanjuk (Németh N., 77.)
GYIRMÓT: Holczer (Kolozsvári, 76.) – Csizmadia (Hajba, 77.), Balog Z. (Kardos N., 60.), Gévay, Nagy G. (Varga L., 76.) – Regedei (Fitos, 60.), Magasföldi (Cseri, 60.), Lázár P. (Horváth R., 76.), Illés Gy. (Erős G., 60.) – Oross, Laki (Nagy L., 60.)
Gólszerző: Tanque (84.), ill. Oross (20. – 11-esből), Nagy L. (67.), Fitos (85.)

DAC Dunajska Streda–Siófok

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FK DAC 1904 Dunajská Streda–FGSZ Siófok 2–0 (1–0)
FK DAC 1904: Polacek, Tarek, Marcin, Banovic, Németh, Divis, Boya, Lénárth, Balát, Fieber, Nulicek. Cserék: Szocs, Ondra, Huber, Ndjandja, Hervas, Batovanja, Cighart
FGSZ Siófok: Heinrich, Kiss Zs., Nyári, Fehér, Fodor, Pál (Horváth B.), Gál (Egerszegi), Kecskés (Windecker), Sipos (Nagy T.), Melczer (Kiss M.), Molnár M.(Bajner).
Gólszerzők: Nulicek, Divis

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik