Fogadási csalás: egy volt egri játékost is kihallgattak

Vágólapra másolva!
2013.07.16. 15:55
A Központi Nyomozó Főügyészség a fogadási csalások miatt folyamatban lévő újabb nyomozás keretében a mai napon őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki N. Norbertet, az Egri FC volt futballistáját és – ahogy arról korábban már beszámoltunk – B. Csabát, a Kecskeméti TE játékosát több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által, kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének, valamint több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója kötelességének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A megalapozott gyanú lényege szerint N. Norbert 2013. április 26. és 2013. május 25. között az Egri FC által lejátszott öt NB I-es bajnoki mérkőzés, míg B. Csaba 2013. március 23. és 2013. május 25. között az Egri FC által játszott hét NB I-es bajnoki meccs, valamint három – más csapatot érintő – U19-es mérkőzés manipulálásában működött közre.

N. Norbert a gyanúsítás közlése ellen panaszt jelentett be, érdemi vallomást nem tett. B. Csaba a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. A Nemzeti Sport már korábban megírta, hogy Mészáros Ferenc, az Eger vezetőedzője a Pápa elleni meccs után számon kérte N. Norbertet, és értesítette a klubvezetőséget is a meccs befolyásolásának gyanújáról.

Az újabb két fővel összesen 13 személyre emelkedett az ügy gyanúsítottjainak száma. A manipulációval érintett futballmérkőzések száma jelenleg 14. A gyanúsítottak közül három személy előzetes letartóztatásban van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik